Κ. Πιερρακάκης: H Ελλάδα είναι ακριβή στην κινητή τηλεφωνία, αλλά όχι η πιο ακριβή

Κ. Πιερρακάκης: H Ελλάδα είναι ακριβή στην κινητή τηλεφωνία, αλλά όχι η πιο ακριβή

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι χρεώσεις κινητής στην Ελλάδα είναι υψηλές, αλλά όχι τόσο υψηλές όσο εμφανίζονται στις διεθνείς στατιστικές. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες από τις στατιστικές, αντικατοπτρίζουν τις χρεώσεις που αναφέρουν οι εταιρείες στους ιστοτόπους των, ενώ στην πράξη διαθέτουν τις υπηρεσίες τους φθηνότερα. Επίσης προς την κατεύθυνση αυτή, συνέβαλε και η υψηλή φορολογία της κινητής, την οποία στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωσής γης.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, οι Ελλάδα είναι μια ακριβή χώρα στην κινητή, αλλά όχι η πιο ακριβή. Προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλαν  και οι ίδιοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι που σήκωναν στα sites τους πριν μερικούς μήνες, τιμές που δεν ήταν αντιπροσωπευτικές. Χρησιμοποιούσαν δε τις τιμές αυτές ως εμπορική πολιτική για να κάνουν στοχευμένες εκπτώσεις σε καταναλωτές.

Η πρακτική αυτή δεν βοήθησε τη χώρα, παραδέχθηκε ο κ. Πιερρακάκης, καθώς όσοι αξιολογούσαν τις χρεώσεις στις διεθνείς στατιστικές αξιοποιούσαν τα δεδομένων των sites των παρόχων και εμφάνισαν τη χώρα πολύ πιο ακριβή απ’ όσο είναι πραγματικά. Αυτό αναγνωρίσθηκε αμέσως από τη κυβέρνηση που οδήγησε στην πρωτοβουλία και προτροπή του Πρωθυπουργού του περασμένου Φθινοπώρου για μείωση των χρεώσεων.

Έκτοτε, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπήρξε βελτίωση. «Αν δείτε τα διαθέσιμα πακέτα, αυξήθηκαν τα δεδομένα στα πακέτα αυτά», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Είμαστε στο βέλτιστο σημείο;» δίνοντας ο ίδιος αμέσως την απάντηση πως «όχι». «Κάθε κριτική όμως», πρόσθεσε ο υπουργός, «πρέπει να είναι δίκαιη», και ανέφερε ότι πέρα από το γεγονός ότι οι ίδιοι οι πάροχοι πρότειναν υψηλότερες χρεώσεις στα sites, στο υψηλό κόστος της κινητής συνέβαλε και η υψηλή φορολογία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή