Σύμφωνη η ΓΕΝΟΠ με την εθελουσία στη ΔΕΗ

Σύμφωνη η ΓΕΝΟΠ με την εθελουσία στη ΔΕΗ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μισθωτούς που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους έως την 31η Δεκεμβρίου, ανεξαρτήτως εάν έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα, θα αφορά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα εγκρίνει το Δ.Σ. της ΔΕΗ στις 2 Ιουνίου και το οποίο προχωρεί με την πλήρη συναίνεση της ΓΕΝΟΠ και με μπόνους 20.000 ευρώ πλέον της αποζημίωσης.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΓΕΝΟΠ με την ολοκλήρωση της συζήτησης με τη γενική διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων της ΔΕΗ, η εισήγηση προς το Δ.Σ. στις 2 Ιουνίου θα αφορά τους μισθωτούς που εργάζονται στα ορυχεία και στους σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας, στον Τομέα Συντήρησης Βορείου Ελλάδος, στο ΚΕΕ Πτολεμαΐδας, στη ΣΤΕ Καρδιάς, το προσωπικό της ΔΥΑΕ που εργάζεται στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας και όσους εργαζομένους ανήκουν στη Γενική Διεύθυνση Λιγνιτικής Παραγωγής αλλά έχουν έδρα τη Δυτική Μακεδονία. Αντίστοιχη απόφαση θα ληφθεί και για τους μισθωτούς των θυγατρικών «Λιγνιτική Μελίτης» και «Λιγνιτική Μεγαλόπολης». Η ΔΕΗ διατηρεί το δικαίωμα να παρατείνει, με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου, τη θητεία ορισμένων μισθωτών με βάση τις ανάγκες της έως 30 Ιουνίου 2021, με εξασφαλισμένο το μπόνους των 20.000 ευρώ κατά την αποχώρησή τους. Το προσωπικό που εργάζεται τόσο στο ορυχείο Αμυνταίου όσο και στον ΑΗΣ Αμυνταίου και δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης τίθεται στη διάθεση των υπηρεσιών προκειμένου από 1ης Ιουνίου 2020 να γίνει η απόσπαση ή η οριστική μετακίνησή του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή