Κέρκυρα – Κυκλάδες, σημειώσατε 1

Κέρκυρα – Κυκλάδες, σημειώσατε 1

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια που είμαστε στην εποχή των μεγάλων δεδομένων, σκεφτήκαμε να κοιτάξουμε λίγο πιο προσεκτικά τη γεωγραφική κατανομή των εκδηλώσεων που ετοίμασαν οι φορείς του υπουργείου Πολιτισμού για το φετινό καλοκαίρι στο πρόγραμμα «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός». Αν εξαιρέσουμε την Αττική που παίρνει τη μερίδα του λέοντος με 90 εκδηλώσεις, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι γίνεται στην περιφέρεια. Παρατηρούμε ότι 9 εκδηλώσεις θα γίνουν στη Μεσσηνία, 3 από τις οποίες στην Καλαμάτα. Επτά προγραμματίζονται για την Ηλεία και συγκεκριμένα για τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Ολυμπίας, εκτός από 1 που θα γίνει στο Κάστρο Χλεμούτσι. Στους Δελφούς προγραμματίζονται 6 εκδηλώσεις, στην Πιερία 5, στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Κορίνθου 8 και 14 στον νομό Αργολίδας.

Στον Εβρο και στη Ροδόπη ετοιμάζονται 8 εκδηλώσεις και 6 στην Καβάλα, αλλά μόλις 1 εκδήλωση στις Αιγές. Την τιμητική της έχει η Εύβοια με 7 εκδηλώσεις. Τυχερό και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας με 4 εκδηλώσεις, αλλά δεν θα λέγαμε το ίδιο για αυτό το Θεσσαλονίκης. Μόλις 1 παράσταση προγραμματίζεται από το ΚΘΒΕ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από τις συνολικά 15 εκδηλώσεις που θα γίνουν στην πόλη. Τον ίδιο αριθμό έχει και ο Πειραιάς, με 6 από αυτές να κατευθύνονται στη Σαλαμίνα.

Και πάμε στα νησιά. Στον νομό Κυκλάδων με τα πιο τουριστικά νησιά της χώρας προγραμματίζονται μόνο 2 εκδηλώσεις και αυτές στη Μύκονο και στη Δήλο. Το ίδιο όμως ισχύει (από 2 εκδηλώσεις) και για τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο, τα νησιά που επιβαρύνονται λόγω της προσφυγικής κρίσης και σίγουρα θα έβρισκαν χρήσιμα μερικά εργαλεία προσέλκυσης επισκεπτών. Πιο τυχερή η Κέρκυρα με 5 εκδηλώσεις. Αυτό που λείπει από το πρόγραμμα του υπουργείου δεν είναι το καλλιτεχνικό έργο, οι φορείς του είναι ικανοί να το δημιουργήσουν και με το παραπάνω. Αυτό που λείπει είναι η ελεύθερη αγορά, οι εντόπιοι καλλιτέχνες, οι μικρές ομάδες που μόνο μέσα από μια ανοικτή πρόσκληση θα μπορούσαν να συμμετάσχουν. Ετσι θα γλίτωνε το υπουργείο και τα έξοδα των οδοιπορικών. Το ίδιο είναι να ταξιδέψει ένα καλλιτεχνικό σχήμα από την Αθήνα στον Εβρο με ένα αντίστοιχο από τη Θεσσαλονίκη ή την Καβάλα;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή