Ιταλία: Καλοδιατηρημένο μωσαϊκό της ρωμαϊκής περιόδου ανακαλύφθηκε κάτω από αμπελώνα

Ιταλία: Καλοδιατηρημένο μωσαϊκό της ρωμαϊκής περιόδου ανακαλύφθηκε κάτω από αμπελώνα

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα μωσαϊκό δάπεδο της ρωμαϊκής περιόδου ανακαλύφθηκε κάτω από έναν αμπελώνα στη βόρεια Ιταλία, μετά από δεκαετίες σχετικής αναζήτησης. Το εντυπωσιακό και καλοδιατηρημένο μωσαϊκό βρίσκεται στην κοινότητα Νεγκράρ ντι Βαλπολιτσέλα, βόρεια της Βερόνα.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, υπήρχαν ενδείξεις για την ύπαρξη μίας ρωμαϊκής έπαυλης στην περιοχή έδω και περισσότερο από έναν αιώνα, με ερευνητές να ασχολούνται με το ζήτημα από τότε. Σύμφωνα με μία σημείωση στην ιστοσελίδα της κοινότητας, επιτέλους πραγματοποιήθηκε η ανακάλυψη «μετά από δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών».

Η ανακάλυψη του μωσαϊκού μέτρα κάτω από τη γη δεν ολοκληρώνει τις ανασκαφές στο σημείο, οι οποίες συνεχίζονται, ώστε να διαπιστωθεί το πραγματικό μέγεθος του αρχαίου κτίσματος και ό,τι σώζεται από αυτό.

Φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο, παρουσιάζουν το αρχαίο μωσαϊκό, καθώς και τα θεμέλια του ρωμαϊκού κτιρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή