Κύπρος: Το κράτος θα πληρώσει τις διακοπές των επισκεπτών που θα μολυνθούν από τον κορωνοϊό

Κύπρος: Το κράτος θα πληρώσει τις διακοπές των επισκεπτών που θα μολυνθούν από τον κορωνοϊό

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κύπρος ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει το κόστος των διακοπών όποιου επισκέπτη βγει θετικός στον κορωνοϊό μετά την άφιξη του στο νησί για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Με ανακοίνωση της, η κυπριακή κυβέρνηση γνωστοποίησε, ότι θα πληρώσει για τη διαμονή, τη φαρμακευτική περίθαλψη και το φαγητό των ασθενών και των οικογενειών τους.

«Οι τουρίστες θα πρέπει να πληρώσουν μόνο το κόστος των δύο πτήσεων τους προς και από την Κύπρο», προσθέτει το μήνυμα της κυβέρνησης, η οποία θα θέσει σε εφαρμογή ένα πακέτο μέτρων για την εκ νέου δραστηριοποίηση του τουρισμού στο νησί, το οποίο έχει καταγράψει πολύ λίγα κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, η Κύπρος παρουσιάζει μόλις 939 θετικά κρούσματα και 17 θανάτους από την COVID-19.

Στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων, θα είναι διαθέσιμο και ένα ξενοδοχείο με 100 κλίνες μόνο για πιθανά «τουριστικά κρούσματα», καθώς και μερικά «ξενοδοχεία καραντίνας» για τις οικογένειες ή τους συνταξιδιώτες των ασθενών.

Όπως η Ελλάδα, η Γερμανία, το Ισραήλ και η Μάλτα, καθώς και άλλες χώρες «χαμηλού ρίσκου» για μόλυνση από τον νέο κορωνοϊό, η Κύπρος θα ανοίξει εκ νέου τα αεροδρόμια της στις 9 Ιουνίου.

Για περισσότερη αρθρογραφία, γίνετε συνδρομητής στην έντυπη Καθημερινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή