Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του καναδικού ελικοπτέρου που συνετρίβη στο Ιόνιο

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του καναδικού ελικοπτέρου που συνετρίβη στο Ιόνιο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κοινή ομάδα έρευνας που έχουν σχηματίσει οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά και το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό εντόπισαν τα συντρίμμια καναδικού ελικοπτέρου το οποίο συνετρίβη στο Ιόνιο την 29η Απριλίου και τις σορούς των μελών του πληρώματός του, δήλωσαν Καναδοί αξιωματικοί χθες Τετάρτη.

Το ελικόπτερο νέου τύπου CH-148 Cyclone, που ήταν ανεπτυγμένο στη φρεγάτα HMCS Fredericton, κατέπεσε στο Ιόνιο, περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά της Κεφαλλονιάς, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και τα έξι μέλη του πληρώματός του.

Το ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων συμμετείχε σε γυμνάσια του NATO όταν συνετρίβη. Η σορός του ενός από τα μέλη του πληρώματος ανασύρθηκε λίγες ώρες μετά το δυστύχημα

Η ομάδα έρευνας χρησιμοποίησε το υπό σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας πλοίο EDT Hercules και το τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο του αμερικανικού ΠΝ Remora III, το οποίο έφθασε σε βάθος 3.143 μέτρων όπου εντόπισε μεγάλο μέρος της ατράκτου, εξήγησαν αξιωματικοί των καναδικών ένοπλων δυνάμεων.

Εντοπίστηκαν επίσης ανθρώπινα λείψανα «στην περιοχή των συντριμμιών», πρόσθεσαν.

Για «ενθαρρυντική είδηση» έκανε λόγο ο υποστράτηγος Μάικ Ρουλό, επικεφαλής του γενικού επιτελείου, εξηγώντας πως «δεν αφήνουμε τους πεσόντες μας πίσω» και ότι η ανάκτηση των σορών είναι καθήκον «ύψιστης σημασίας για όλους μας».

Η ανάκτηση των συντριμμιών του ελικοπτέρου εξάλλου θα επιτρέψει στους στρατιωτικούς ερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων να εξακριβώσουν τι προκάλεσε το δυστύχημα.

Ο υποναύαρχος Κρεγκ Μπέινς, επικεφαλής της καναδικής ναυτικής διοίκησης Ατλαντικού, αναγνώρισε πάντως ότι η επιχείρηση ανάκτησης του ελικοπτέρου και των θυμάτων είναι «περίπλοκη και ενδέχεται να συνεχιστεί για κάποιο καιρό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή