Τα καλά νέα

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΠΙΣΝ: με κράτηση οι επισκέψεις

Με δωρεάν προκρατήσεις θα γίνονται πλέον οι επισκέψεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, διατηρώντας ελεύθερη την πρόσβαση σε άτομα άνω των 65 ετών, ΑμεΑ καθώς και εγκύους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Το άνοιγμα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και των υπόλοιπων υπαίθριων χώρων του ΚΠΙΣΝ αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Το ΚΠΙΣΝ θα παραμείνει ανοιχτό και προσβάσιμο από όλους, αλλά με κανόνες και –αναγκαστικά– περιορισμούς στον αριθμό των επισκεπτών, καθώς, όπως τονίζει το Κέντρο στην ανακοίνωσή του, «η προστασία της υγείας των επισκεπτών είναι η πρώτη και επιτακτική προτεραιότητα».

Πρόσληψη συνοριοφυλάκων

Την αύξηση κατά 480 των οργανικών θέσεων συνοριοφυλάκων ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο επεξεργάστηκε σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Σύμφωνα με το Διάταγμα, η πρόσληψη των 480 συνοριακών φυλάκων κρίνεται επιβεβλημένη, γιατί «αφενός μεν θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού φαινομένου, αφετέρου δε θα αποτελέσει το πρόκριμα για την επιστροφή ικανού αριθμού από το ένστολο προσωπικό που απασχολείται με απόσπαση, με άμεση απόρροια την παύση δαπανών οδοιπορικών, εκτός έδρας, διαμονής και διατροφής του εν λόγω προσωπικού και τη διάθεσή τους προς εκτέλεση της αποστολής του αστυνομικού σώματος στις περιοχές αρμοδιότητας των υπηρεσιών όπου ανήκουν οργανικά». Η δαπάνη για την πρόσληψη των 480 νέων συνοριακών φυλάκων ανέρχεται σε 8.536.224 ευρώ και θα καλυφθεί από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Αισιόδοξα αποτελέσματα έρευνας

Ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα νέας έρευνας του Ινστιτούτου Παστέρ και του CHU του Στρασβούργου, η οποία ανέδειξε πως η σημαντική πλειονότητα των ασθενών που προσεβλήθησαν από ήπια μορφή του COVID-19 ανέπτυξαν αντισώματα τα οποία ενδέχεται αργότερα να τους προσφέρουν ανοσία στον νέο κορωνοϊό για αρκετές εβδομάδες. «Δεν γνωρίζουμε καλά τον μηχανισμό ανοσίας εναντίον του νέου κορωνοϊού, κυρίως σε όσους προσβάλλονται από πιο ήπιες μορφές της ασθένειας, ωστόσο τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας ήταν αρκετά αισιόδοξα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Αρνό Φοντανέ, ένας από τους συντάκτες της έρευνας και υπεύθυνος του τμήματος παγκόσμιας υγείας στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Μείωση ημερήσιων θανάτων

Ο χαμηλότερος αριθμός θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού από την 1η Μαρτίου καταγράφηκε χθες στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της Αντριου Κουόμο, με 73 νέους θανάτους να σημειώνονται το τελευταίο εικοσιτετράωρο. «Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο που έχουμε δει από τότε που ξέσπασε η πανδημία στην πολιτεία μας», δήλωσε ο Κουόμο στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, συμπληρώνοντας πως στην παράδοξη νέα πραγματικότητα που βιώνει η αμερικανική πολιτεία, αυτοί οι αριθμοί αποτελούν καλά νέα. Ο κυβερνήτης πρόσθεσε επίσης πως και οι αριθμοί νοσηλευομένων και διασωληνωμένων συνεχίζουν να μειώνονται με σταθερό ρυθμό.

Αύξηση κρατήσεων από Μ. Βρετανία

Ανοδο σημειώνουν ήδη οι αεροπορικές κρατήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία προς τους συνήθεις καλοκαιρινούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, σύμφωνα με συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι. Ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας ανέφερε ότι η πορεία των κρατήσεων τις τελευταίες ημέρες τού δίνει αισιοδοξία πως τα αεροπλάνα θα διατηρήσουν πληρότητα της τάξεως του 50% με 60%, όταν αυτή ξεκινήσει ξανά τη λειτουργία της τον Ιούλιο με το 40% του στόλου της και περίπου 1.000 πτήσεις την ημέρα. «Οι κρατήσεις είναι ισχυρές για όλους τους κύριους προορισμούς διακοπών – όπως η Κροατία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ryanair.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή