Το Γεωπονικό σε επετειακό γραμματόσημο

Το Γεωπονικό σε επετειακό γραμματόσημο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), το τρίτο σε αρχαιότητα πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας, μετά το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΜΠ, γιορτάζει φέτος τα εκατό του χρόνια. Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΓΠΑ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εξέδωσαν νέα αναμνηστική σειρά με Επετειακό Γραμματόσημο η οποία ήδη κυκλοφορεί.

Το ΓΠΑ ιδρύθηκε με τον νόμο 1844/1920, ως αυτοτελές ΑΕΙ με την επωνυμία Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών και μετεξελίχθηκε σε Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελούμενο από επτά ανεξάρτητα τμήματα το 1989, και εν συνεχεία το 1995, μετονομάστηκε σε Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εύλογα, επί δεκαετίες αποτέλεσε τον μόνο πανεπιστημιακό πόλο που εκπαίδευσε επιστήμονες για τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδος. Οραμά του αποτελεί «η δυναμική τοποθέτησή του στο διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον και η ανταπόκρισή του στις παραγωγικές και αναπτυξιακές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Το όραμά του υλοποιείται σε τρεις άξονες δράσεων με στόχους την εκπαιδευτική αριστεία, την ερευνητική αριστεία και τη σύνδεση με την κοινωνία» αναφέρει το Ιδρυμα.

Σήμερα αποτελείται από τη Σχολή Επιστημών των Φυτών (με δύο τμήματα: α. Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής και β. Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος), τη Σχολή Επιστημών των Ζώων (α. Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και β. Υδροβιολογίας και Υδατοκαλλιεργειών), τη Σχολή Περιβάλλοντος και Γεωργικής Μηχανικής (α. Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής και β. Πληροφορικής στη Γεωργία και το Περιβάλλον), τη Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής (α. Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου και β. Διαιτολογίας και Ποιότητας Ζωής), τη Σχολή Εφαρμοσμένης Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας με το τμήμα Βιοτεχνολογίας, και τη Σχολή Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών (α. Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, β. Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού, γ. Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης και δ. Πολιτισμού και Αγροτικού Τουρισμού).

Το Επετειακό Γραμματόσημο θα διατίθεται από τα ταχυδρομικά καταστήματα της χώρας μέχρι 20 Μαΐου 2021, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop των ΕΛΤΑ καθώς και στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 και Απελλού, στην Αθήνα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή