Με αρνητικό τεστ η είσοδος σε πολυτελή σπα

Με αρνητικό τεστ η είσοδος σε πολυτελή σπα

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκειμένου να καθησυχάσουν τους τουρίστες και να διασφαλίσουν την υγεία των πελατών και των υπαλλήλων τους, ορισμένα ξενοδοχεία, κέντρα ευεξίας και σπα επιβάλλουν αυστηρά μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ενδεικτικά, η πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα Sha Wellness Clinic, η οποία προσφέρει μεταξύ άλλων προγράμματα ευεξίας και σπα, θα απαιτεί από τους πελάτες της να επιδεικνύουν ένα τεστ αρνητικό στον κορωνοϊό, προτού εισέλθουν στις εγκαταστάσεις. Οπως σχολίασε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο αντιπρόεδρος του ξενοδοχείου Αλεχάνδρο Μπατάγερ πρόκειται για αυτονόητο μέτρο, το οποίο καθησυχάζει τους πελάτες και προσελκύει περισσότερους στο ξενοδοχείο. «Η βασική μας προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της υγείας των πελατών μας, ώστε να μπορέσουν να είναι ήρεμοι κατά τη διάρκεια της διαμονής τους», σχολίασε ο Μπατάγερ.

Εκτός όμως από το πρώτο τεστ, το οποίο πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως και δύο ημέρες πριν από την άφιξη, οι πελάτες θα περνούν και από δεύτερη εξέταση. Αμέσως μετά την άφιξή τους, θα πραγματοποιείται δεύτερο τεστ κορωνοϊού, τεστ αντισωμάτων, καθώς και ιατρική εξέταση. «Αυτή την περίοδο, οι άνθρωποι φοβούνται περισσότερο από ποτέ για την ασφάλειά τους όταν ταξιδεύουν. Οι επισκέπτες μας θα μπορούν να ησυχάσουν, γνωρίζοντας ότι όποιος βρίσκεται στις εγκαταστάσεις έχει περάσει από τεστ και ότι όλοι οι χώροι καθαρίζονται συνεχώς, ώστε να μπορέσουν να χαλαρώσουν πραγματικά και να νιώσουν ήσυχοι και ασφαλείς», τόνισε ο Μπατάγερ. Η δεύτερη εξέταση γίνεται με έξοδα του ομίλου για όσους μένουν στο ξενοδοχείο. Παράλληλα, βέβαια, οι εργαζόμενοι του Sha θα εξετάζονται ανά τακτά διαστήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα προγράμματα ευεξίας του ξενοδοχείου θα προστεθούν υπηρεσίες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, όπως θεραπείες βλαστοκυττάρων, παροχή βιταμινών και συνεδρίες διαχείρισης άγχους.

Ακόμη μία ξενοδοχειακή μονάδα η οποία περιλαμβάνει επίσης ιατρικό κέντρο, το Waldhotel της Ελβετίας, πραγματοποιεί τεστ έναντι 154 δολαρίων στους επισκέπτες της. Επιπλέον, έναντι 102 δολαρίων προσφέρει τεστ αντισωμάτων για όσους μένουν στο ξενοδοχείο. Μολονότι το πολυτελές ξενοδοχείο εφάρμοζε μέτρα καθαριότητας ακόμα και πριν από την επέλαση του κορωνοϊού, πλέον οι οδηγίες ασφαλείας είναι ακόμα αυστηρότερες, όπως δήλωσε στο CNBC η Βερένα Μπρίνερ, διευθύντρια του ιατρικού κέντρου ευεξίας. Επιπλέον, το ξενοδοχείο διαθέτει αεροδιάδρομο για όσους έχουν ιδιωτικό τζετ και μπορούν να αποφύγουν τις εμπορικές πτήσεις. «Παρότι το Waldhotel παρέμεινε ανοικτό κατά τη διάρκεια της έξαρσης του ιού, δεν υπήρξε κανένα κρούσμα» στις εγκαταστάσεις, τόνισε η Μπρίνερ.

Ενα τολμηρότερο βήμα πραγματοποιεί η κυβέρνηση της Αυστρίας, η οποία σκοπεύει να ελέγχει τακτικά τους υπαλλήλους των ξενοδοχείων σε ολόκληρη τη χώρα. Προκειμένου να ενισχύσει τον τουρισμό της φέτος, που συνεισφέρει το 8% του ΑΕΠ της χώρας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι από την αρχή του Ιουλίου θα πραγματοποιούνται 65.000 τεστ ανά εβδομάδα αποκλειστικά για τους εργαζομένους του κλάδου. Η Αυστρία σκοπεύει να επιστρατεύσει ένα μεγάλο αριθμό ιδιωτικών εργαστηρίων που θα επεξεργάζονται τα αποτελέσματα των τεστ. «Σε ποια χώρα του κόσμου μπορεί κανείς να πάει διακοπές και να ξέρει ότι το προσωπικό, με το οποίο ήρθε σε επαφή, κάνει συχνά τεστ; Θα είναι μόνον λίγες χώρες», τόνισε την προηγούμενη εβδομάδα ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή