Πρεμιέρα για Costa Coffee στις αγορές Βουλγαρίας, Πολωνίας και Ουγγαρίας

Πρεμιέρα για Costa Coffee στις αγορές Βουλγαρίας, Πολωνίας και Ουγγαρίας

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τρεις ευρωπαϊκές αγορές, και συγκεκριμένα στη βουλγαρική, την πολωνική και την ουγγρική, βρίσκονται από χθες τα προϊόντα Costa Coffee. Πρόκειται για την πρώτη παρουσία της Costa Coffee στην ευρωπαϊκή αγορά μετά την εξαγορά της το 2019 από την The Coca-Cola Company. Δεδομένου δε, ότι η Coca-Cola HBC AG είναι βασικός εμφιαλωτής της Coca-Cola Company με έντονη δραστηριότητα στην ευρωπαϊκή αγορά, η είσοδος των προϊόντων καφέ Costa Coffee θα γίνει στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η Coca-Cola HBC ακριβώς μέσω αυτής.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται, όπως ανακοίνωσε χθες η Coca-Cola HBC, η τοποθέτηση των προϊόντων Costa Coffee στην Ελλάδα, την Ελβετία, τη Ρουμανία, την Κροατία, τη Σλοβενία, την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ αναμένεται περαιτέρω επέκτασή τους εντός του 2020. Αν και στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Coca-Cola HBC τονίζεται ότι ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει την ίδρυση νέων καταστημάτων Costa Coffee, τα υφιστάμενα σε ορισμένες χώρες διαδραματίζουν βασικό ρόλο στο χτίσιμο και την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του σήματος.

«Είναι μια συναρπαστική κίνηση με ένα εξαιρετικό σήμα που θα συνεχίσει να οικοδομεί την ισχύ του χαρτοφυλακίου μας και της δραστηριότητάς μας πέρα από την τρέχουσα κρίση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια εμπειρία Costa Coffee καφέ στο σπίτι. Χτίζοντας πάνω στη δύναμη του σήματος Costa Coffee εργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας – επιχειρήσεις καφέ, μπαρ και ξενοδοχεία για να προσφέρουν τον Costa Coffee στους πελάτες τους όταν θα είναι έτοιμες (οι επιχειρήσεις αυτές) να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια. Η κίνηση αυτή ενισχύει τη δύναμη, το εύρος και την ευελιξία του χαρτοφυλακίου μας και σηματοδοτεί την έναρξη του μακροπρόθεσμου σχεδίου ανάπτυξης να διαθέτουμε τον Costa Coffee σε οποιαδήποτε περίσταση και στις 28 αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC Ζόραν Μπογκντάνοβιτς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις που είχαν παρουσιαστεί στις αρχές του περυσινού Ιουνίου από τη διοίκηση της Coca-Cola HBC και που βεβαίως δεν είχαν λάβει υπόψη τους την παγκόσμια υγειονομική κρίση, η αξία της αγοράς καφέ από 56 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι ήταν το 2018 (στους τομείς τουλάχιστον που θα δραστηριοποιηθεί η Coca-Cola) αναμένεται να αυξηθεί κατά 4 δισ. ακόμη τη διετία 2019-2020 και κατά 13 δισ. ευρώ την περίοδο 2021-2025.

Η Costa Coffee ιδρύθηκε το 1971 στο Λονδίνο, ενώ το 2011 λάνσαρε την αυτόματη μηχανή πώλησης καφέ Costa Express μετά την εξαγορά της Coffee Nation. Στην Ελλάδα καταστήματα Costa Coffee λειτουργούσαν από το 2007 έως το 2012 και αντιπροσωπεύονταν από την εταιρεία The Greek Coffee Company A.E. συμφερόντων Αρη Βωβού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή