Αύξηση εσόδων 13% για την Upstream

Αύξηση εσόδων 13% για την Upstream

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεπηρέαστη παραμένει η πορεία της Upstream από την πανδημική κρίση. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Δημήτρη Μανιάτη, κατά τους πρώτους μήνες του 2020 ο όμιλος Upstream εμφανίζει αυξημένα έσοδα κατά 13%, όσο δηλαδή ήταν και ο αρχικός στόχος που είχε τεθεί στο τέλος του 2019.

Ο κ. Μανιάτης σημειώνει ότι οι επιπτώσεις της  κρίσης ήταν μικρές μέχρι σήμερα. Αυτό ισχύει ακόμη και για τη Βραζιλία, η οποία είναι μια σημαντική αγορά για την Upstream και η οποία σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας. Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι τα έσοδα της εταιρείας επλήγησαν τις τελευταίες εβδομάδες περισσότερο από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες στις χώρες που έχει δραστηριότητες, παρά από την πτώση της ζήτησης.

«Οι υπηρεσίες που δίνουμε σχετίζονται με τις ψηφιακές πωλήσεις και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των παρόχων κινητής τηλεφωνίας», λέει ο κ. Μανιάτης, σημειώνοντας ότι οι πελάτες του ομίλου δεν επηρεάστηκαν από την κρίση. Αντίθετα, καθώς τα μέτρα εγκλεισμού άρχισαν να εφαρμόζονται σε πολλές χώρες, η ζήτηση ψηφιακών υπηρεσιών αυξήθηκε. Μάλιστα, αναφέρει ότι σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην ανεπτυγμένη Ευρώπη, όπου κυρίως δοκιμάστηκαν τα δίκτυα σταθερής, στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας και της Αφρικής η αυξημένη ζήτηση αφορά αποκλειστικά δίκτυα κινητής. «Μιλάμε για αγορές που ενδεχομένως να μην έχουν καν δίκτυα σταθερής», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Upstream.

Ετσι ο όμιλος Upstream συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του τριετούς επενδυτικού προγράμματος που στόχο έχει τον διπλασιασμό των μεγεθών του. O διπλασιασμός των μεγεθών αφορά έσοδα, προσωπικό και αγορές. Πέρυσι, ο όμιλος, που ελέγχεται κατά 70% από τη βρετανική επενδυτική εταιρεία Actis Capital, είχε έσοδα 100 εκατ. ευρώ και περίπου 330 απασχολουμένους. Από αυτούς, οι 200 απασχολούνται στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι 130 σε εννέα εταιρείες που διαθέτει ο όμιλος στο εξωτερικό.

Τα προϊόντα της ωστόσο σήμερα διατίθενται μέσω των τηλεπικοινωνιακών παρόχων σε 25 χώρες, εκ των οποίων οι πιο σημαντικές σήμερα είναι η Ν. Αφρική και η Βραζιλία. Χρήστες των προϊόντων και των υπηρεσιών της Upstream βρίσκονται στο Κονγκό, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην Τυνησία, στο Μεξικό, στην Ινδονησία κ.α. Η εταιρεία έχει παρουσία, εκτός από την Αθήνα και το Λονδίνο, σε Μιλάνο, Σάο Πάολο, Ντουμπάι, Γιοχάνεσμπουργκ, Λάγος και Κουάλα Λουμπούρ.

Φέτος η εταιρεία στοχεύει να προσθέσει τουλάχιστον 40 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 17 ήδη προσελήφθησαν στη διάρκεια της πανδημικής κρίσης. Και σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, η εξέλιξη της πανδημίας, μέχρι σήμερα, δεν φαίνεται να εμποδίζει την πρόσληψη και νέου προσωπικού, όπως έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τον αρχικό στόχο. Προς την κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία, εκτός από τη στήριξη που λαμβάνει από τον βασικό μέτοχο, έχει λάβει δύο δανειακές γραμμές συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EΙΒ) και την HSBC.

Η Actis Capital, διαθέτοντας κεφάλαια ύψους 15 δισ. δολ. (13,6 δισ. ευρώ), απέκτησε το 2014 τον έλεγχο του ομίλου Upstream μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αλλά και αγορές μετοχών.

Η είσοδος της Actis Capital στο μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης φαίνεται ότι έστρεψε την εστίαση του ομίλου Upstream στις αναπτυσσόμενες αγορές του πλανήτη, σε Ασία, Αφρική και Ν. Αμερική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή