ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν θα συμπράξει στη νομιμοποίηση της τουρκικής παραβατικότητας

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν θα συμπράξει στη νομιμοποίηση της τουρκικής παραβατικότητας

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανακοίνωση προέβη το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με σημερινές δηλώσεις της Άγκυρας, η οποία εξαπέλυσε επίθεση προς την Ελλάδα σχετικά με το μεταναστευτικό, ενοχλημένη από τις κινήσεις ενίσχυσης των ελληνικών συνόρων.

«Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου (…) δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων

δικαιωμάτων. 

Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση. 

Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή