Ο ΔΗΚΤΗΣ (28/05/20)

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκλογές για νέο προεδρείο στον ΣΕΤΕ

Εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου στις 25 Ιουνίου αποφάσισε χθες το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γιάννης Ρέτσος (φωτ.), μετά τις σχετικές αποφάσεις υπογράμμισε πως «η πρώτη δύσκολη φάση της πανδημίας ολοκληρώθηκε, τώρα, είμαστε μπροστά στην πρόκληση επανεκκίνησης της οικονομίας». Σημείωσε, δε, ότι η κορύφωση της μάχης συνέπεσε με τη λήξη της θητείας του Δ.Σ. και η προγραμματισμένη για τις 14/5 εκλογική Γ.Σ.  αναβλήθηκε λόγω του lockdown. «Οι εξελίξεις όμως ευνοούν τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα. Στα 3 χρόνια που έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κινήθηκα πάντα με οδηγό την αξιοπιστία, την εμπιστοσύνη και την προσήλωση στον θεσμικό του ρόλο. Μπροστά στη νέα πραγματικότητα, ο κόσμος του τουρισμού θα αποτιμήσει τα πεπραγμένα και θα δώσει με τη συμμετοχή του τη δύναμη να συνεχίσουμε ενωμένοι την επόμενη ημέρα. Με κύρος και αποφασιστικότητα», κατέληξε ο κ. Ρέτσος.

Αναμένει τις πρόδρομες εργασίες στο Ελληνικό η Lamda

Σε αναβολή της καθιερωμένης ετήσιας παρουσίασης προς τους θεσμικούς επενδυτές υποχρεώθηκε προ ημερών η Lamda Development. Τα ανοιχτά μέτωπα είναι αρκετά, με αποτέλεσμα να απαιτείται πρόσθετος χρόνος, ώστε τα στοιχεία να είναι ακριβέστερα και να δοθεί μια καθαρότερη εικόνα για τις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων στα οικονομικά αποτελέσματα. Αλλωστε, τα εμπορικά κέντρα επαναλειτούργησαν πριν από μόλις δέκα ημέρες και δεν υπάρχει ακόμη επαρκές δείγμα. Επιπλέον, η διοίκηση της εταιρείας προσδοκά σε άμεσες εξελίξεις όσον αφορά την εκκίνηση των πρόδρομων εργασιών στο Ελληνικό.

Ετοιμη η σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Αίγιο

Εάν δεν είχε μεσολαβήσει το lockdown, η νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Αίγιο, που αποτελεί τμήμα του συνολικού έργου της γραμμής Αθήνα – Πάτρα, θα είχε ξεκινήσει να λειτουργεί από τον Απρίλιο. Ωστόσο, λόγω των μέτρων περιορισμού δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί (είχε προγραμματιστεί για τα τέλη Μαρτίου) η άσκηση αντιμετώπισης συμβάντος εκτάκτου ανάγκης στη σήραγγα Δερβενίου. Προκειμένου αυτή η βασική εκκρεμότητα να κλείσει, η ΕΡΓΟΣΕ προχωρεί στον συντονισμό των εμπλεκομένων για να λάβει χώρα η άσκηση.

Εγκρίσεις για τις δύο πρώτες τιτλοποιήσεις

Την κρατική εγγύηση για τους τίτλους υψηλής διαβάθμισης (senior notes) των χαρτοφυλακίων Cairo I και ΙΙ, στο πλαίσιο του «Ηρακλή», έλαβε χθες η Eurobank από την αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης του υπουργείου Οικονομικών. Οι senior τίτλοι για το χαρτοφυλάκιο Cairo I και ΙΙ ανέρχονται σε 680 και 974 εκατ. ευρώ αντιστοίχως, ενώ η τράπεζα έχει υποβάλει ανάλογο αίτημα για την έγκριση της κρατικής εγγύησης ενός ακόμη χαρτοφυλακίου (Cairo III), που περιλαμβάνει τίτλους υψηλής διαβάθμισης ύψους 754 εκατ. ευρώ. Η παροχή της κρατικής εγγύησης αποτελεί ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την ολοκλήρωση της τιτλοποίησης του χαρτοφυλακίου Cairo, το συνολικό ύψος του οποίου ανέρχεται σε 7,5 δισ. ευρώ.

Αποπληρώνει πρόωρα ομόλογο η Mytilineos

Σε πρόωρη αποπληρωμή κατά δύο χρόνια του ομολόγου έκδοσης Ιουνίου 2017 προχωρεί η Mytilineos. Τον Ιούνιο του 2017 η Mytilineos είχε αντλήσει 300 εκατ. ευρώ με απόδοση 3,10%, με την προσφορά να έχει διαμορφωθεί στις 2,47 φορές. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, με βάση την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της 25ης Μαΐου 2020, θα προπληρώσει το σύνολο της ονομαστικής αξίας των ομολογιών που είχε εκδώσει και διαθέσει μέσω δημόσιας προσφοράς τον Ιούνιο του 2017 έως 300 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο της προπληρωμής, που θα λάβει χώρα στις 29 Ιουνίου 2020, θα καταβληθεί το σύνολο της ονομαστικής αξίας των ομολογιών, ήτοι 1.000 ευρώ ανά ομολογία και οι μέχρι τις 29 Ιουνίου 2020 δεδουλευμένοι τόκοι ανά ομολογία. Συνεπώς, για κάθε ομολογία ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ ο ομολογιούχος θα λάβει συνολικό μεικτό ποσό 1.015,9305555556 ευρώ, που αναλύεται σε ονομαστική αξία 1.000 ευρώ πλέον μεικτού ποσού τόκων ύψους 15,9305555556 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή