Ψηφίζει για τη νέα περίοδο το ελληνικό μπάσκετ

Ψηφίζει για τη νέα περίοδο το ελληνικό μπάσκετ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρα… κρίσης για το μέλλον του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ και των συμμετεχόντων ομάδων σε αυτό θα είναι η σημερινή, κατά την οποία θα συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ για να ψηφισθούν, πιθανότατα κατά πλειοψηφία, τα νέα οικονομικά κριτήρια για το δικαίωμα παρουσίας στην Α1 κατηγορία.

Η αύξηση της εγγυητικής από τις 60.000 στις 200.000 ευρώ (κατάθεση 140.000 στον ΕΣΑΚΕ), η χωρητικότητα των γηπέδων που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.200 θέσεων, η κατάθεση μίνιμουμ προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, η αποπληρωμή όλων των οφειλών της φετινής περιόδου σε παίκτες και προπονητές και η λειτουργία των παρατηρητών διαιτησίας υπό την αιγίδα της «λίγκας» θα είναι τα κύρια θέματα που θα εξειδικευτούν από την τριμελή επιτροπή και θα τεθούν προς ψήφιση. Στους εκπροσώπους των 14 ομάδων θα προστεθούν οι δύο ομάδες της Α2 κατηγορίας, ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, καθώς αναμένεται να κοινοποιηθεί στη «λίγκα» η πρόσφατη απόφαση της ΕΟΚ να προβιβαστούν με βαθμολογικά κριτήρια η πρώτη και η δεύτερη ομάδα μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της πανδημίας. Στην ομάδα του Μεσολογγίου δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την πρώτη παρουσία στην ιστορία της στην Basket League, ενώ στην ομάδα του Αιγάλεω (με καταγωγή από τη Ρόδο) έγινε δήλωση διάψευσης από τον πρόεδρό της Γιαννούλη Καλλίλα για τη δυνατότητα ανταπόκρισης στα οικονομικά κριτήρια.

«Θα είμαστε έτοιμοι και πρωταγωνιστές σε όποια κατηγορία συμμετέχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η ομοσπονδία έχει διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται να αντικατασταθούν, είτε από τη βαθμολογική κατάταξη είτε με πρόσκληση, οι δύο προαχθείσες ομάδες σε περίπτωση που δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή