Το ματς που στοίχισε τη ζωή 41 Αγγλων

Το ματς που στοίχισε τη ζωή 41 Αγγλων

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη ζωή 41 ανθρώπων στο Λίβερπουλ υπολογίζεται ότι κόστισε η διεξαγωγή με φιλάθλους στις εξέδρες του αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ της Λίβερπουλ με την Ατλέτικο Μαδρίτης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσαν οι Times του Λονδίνου.

Ο αγώνας διεξήχθη τον Μάρτιο μπροστά σε 52.000 φιλάθλους, εκ των οποίων οι 3.000 είχαν έρθει από την ήδη πληγείσα από τον κορωνοϊό Μαδρίτη. Ηταν δε ο τελευταίος ποδοσφαιρικός αγώνας που διεξήχθη στην Αγγλία με φιλάθλους πριν από την καραντίνα.

Η έρευνα της εταιρείας Edge Health, που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των στατιστικών υγείας, εντόπισε αυξημένο αριθμό θανάτων 25 με 35 ημέρες μετά τον αγώνα στο Ανφιλντ στις γειτονικές προς αυτό κλινικές. Πρόκειται για τον δεύτερο αγώνα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ που ενοχοποιείται για την εξάπλωση του κορωνοϊού ύστερα από εκείνον της Αταλάντα με τη Βαλένθια στο Μιλάνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία βρετανικών πανεπιστημίων, εκείνες τις ημέρες η Ισπανία είχε ήδη 640.000 κρούσματα, ενώ η Βρετανία μόλις 100.000. Σήμερα, η Βρετανία είναι μακράν η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς από κορωνοϊό στην Ευρώπη.

Τον Απρίλιο, δήμαρχος της περιφέρειας του Λίβερπουλ ζήτησε τη διεξαγωγή εισαγγελικής έρευνας ως προς το γιατί επετράπη ο αγώνας αυτός να διεξαχθεί με φιλάθλους. «Αν κάποιοι κόλλησαν κορωνοϊό ως άμεσο αποτέλεσμα ενός αθλητικού γεγονότος που πιστεύουμε ότι δεν έπρεπε να είχε διεξαχθεί, αυτό αποτελεί σκάνδαλο», είχε δηλώσει στο ΒΒC ο δήμαρχος Στιβ Ρόδεραμ.

Χθες πάντως οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ αποφάσισαν να επιτρέψουν την έναρξη προπονήσεων με άμεση επαφή μεταξύ των ποδοσφαιριστών, ενώ θα συνεχιστούν οι έλεγχοι δύο φορές την εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή