Axion Hellas – Μία «θάλασσα ευχών» των ακριτικών νησιών για τους εθελοντές της

Axion Hellas – Μία «θάλασσα ευχών» των ακριτικών νησιών για τους εθελοντές της

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υποστηρίζουμε την κοινωνία» είναι το μήνυμα που προωθεί στις δράσεις της η οργάνωση Axion Hellas, έχοντας πραγματοποιήσει, από το 2016 που ιδρύθηκε, δεκάδες επισκέψεις σε νησιά της Ελλάδας, διενεργώντας περισσότερες από 15.000 ιατρικές εξετάσεις σε ανθρώπους, όλων των ηλικιών, που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.

«Αισθάνομαι υπερήφανος και μεγάλη ικανοποίηση γιατί δεν είναι εύκολο πράγμα να έρθουν στον Καστό, μία μεγάλη ομάδα, και να έρθουν στο σπίτι μου και να κάνουν αιματοληψία», αναφέρει ένας ηλικιωμένος που ζει σε ένα από τα μικρότερα νησιά του Ιονίου πελάγους, απέναντι από τη Λευκάδα.

Το ίδιο αναφέρουν πολίτες από το Μεγανήσι, τον Κάλαμο και το Καστελλόριζο, οι οποίοι εξαίρουν το έργο της Axion Hellas.

Ανάμεσα στους πολλούς υποστηρικτές του κοινωνικού έργου που επιτελεί η οργάνωση είναι και η γνωστή τραγουδίστρια Αλκηστις Πρωτοψάλτη, η οποία, μιλώντας από το Καστελλόριζο αναφέρει στο βίντεο: «Εγώ δίνω χρυσό μετάλλιο στην Axion Hellas για τη σκέψη, για την αγάπη, για την οργάνωση, για την αγκαλιά, για τη δύναμη, για τον τρόπο που μεταχειρίζεται τους ανθρώπους, για τον τρόπο που σκέφτεται για αυτούς τους ανθρώπους στα ακριτικά μας νησιά».

Όπως τονίζουν οι άνθρωποι που βοηθούν την οργάνωση στις δράσεις της, Axion Hellas σημαίνει: Εθελοντισμός, προσφορά, συμπαράσταση, συνεργασία, αγάπη για τον συνάνθρωπο, για την Ελλάδα, οργάνωση, έργο, υποστήριξη στην κοινωνία.

«Μόνο αν το ζήσεις μπορείς να καταλάβεις την αξία», αναφέρουν με πρόσωπα που λάμπουν από χαρά.

Στόχος της Axion Hellas, η οποία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 από τον Βασίλη Πατέρα, είναι να προσφέρει υπηρεσίες στην κοινωνία, ειδικά στις ευάλωτες ομάδες που ζουν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές των ελληνικών νησιών και της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας.

Η οργάνωση, επίσης, προωθεί και εκπαιδευτικές δράσεις σε ακριτικές περιοχές, όπως στη Χάλκη, προωθώντας πολιτιστικά προγράμματα, καθώς και αθλητικές δραστηριότητες.

Οι δραστηριότητες όμως της Axion Hellas δεν σταματούν εδώ, στο παρακάτω βίντεο οι εικόνες, οι άνθρωποι και οι υποστηρικτές της μιλούν για αυτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή