Τα γυμνά των Helmut Newton, Inez & Vinoodh & Robert Mapplethorpe σε μια virtual έκθεση

Τα γυμνά των Helmut Newton, Inez & Vinoodh & Robert Mapplethorpe σε μια virtual έκθεση

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ίδρυμα Helmut Newton στο Βερολίνο τιμά το γυμνό σώμα με μια μεγάλη φωτογραφική έκθεση, διαθέσιμη για περιήγηση μέσω διαδικτύου, στην οποία συναντάμε τα σπουδαιότερα γυμνά πορτρέρα κορυφαίων φωτογράφων που καθόρισαν το είδος, όπως ο Helmut Newton, οι Inez & Vinoodh, o Robert Mapplethorpe κ.α. Το σώμα ήταν ανέκαθεν μια εμμονή για κάθε καλλιτέχνη, ένα διαχρονικό σημείο διερεύνησης, που συναντάμε στις μεγαλύτερες γκαλερί και στα κορυφαία μουσεία παγκοσμίως. Η φωτογραφία κάνει αναμφισβήτητα το θέμα ακόμη πιο συναρπαστικό.

Ονειρικές, ερωτικές και εντυπωσιακές, οι πιο καθηλωτικές γυμνές εικόνες στην ιστορία της φωτογραφίας έρχονται στο προσκήνιο μέσα από μια σπουδαία έκθεση στο Ίδρυμα Helmut Newton του Βερολίνου. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα ασπρόμαυρα γυμνά του Helmut Newton, τις πειραματικές λήψεις των Inez & Vinoodh ή άλλες από τις συγκλονιστικές performances της Vanessa Beecroft.

Συνολικά, θα παρουσιαστεί το έργο 13 φωτογράφων, μεταξύ των οποίων οι Inez & Vinoodh, Robert Mapplethorpe, Barbara Probst, Viviane Sassen και φυσικά ο Helmut Newton, οι θαυμαστές του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, πέρα από τα γυμνά πορτρέτα του, μια σπάνια σειρά έργων που είχε δημιουργήσει για τους χορευτές του μπαλέτου του Μόντε Κάρλο. Η διαδικτυακή αυτή προβολή είναι βασισμένη στην έκθεση Body Performance, που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα στην αρχή της σεζόν και έκλεισε λόγω του κορωνοϊού.

Μέσα από ένα βίντεο εικονικής πραγματικότητας που διαρκεί 45 λεπτά, ο Matthias Harder (Διευθυντής και Επιμελητής του Ιδρύματος) μας ξεναγεί στα εκθέματα, δίνοντάς μας μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του έργου αυτών των μεγάλων μορφών της φωτογραφίας. Στην ξενάγησή του πέφτουμε πάνω στα γυμνά ανδρικά σώματα των Inez και Vinoodh που αντικαθίστανται με γυναικεία χέρια, σ’ ένα δωμάτιο εξολοκλήρου αφιερωμένο στην Barbara Probst, η οποία φωτογραφίζει διαφορετικές οπτικής της ίδιας σκηνής στο ίδιο δευτερόλεπτο αλλά και στις πειραματικές εικόνες της Viviane Sassen, με τα αφηρημένα σώματα.

Τα γυμνά των Helmut Newton, Inez & Vinoodh & Robert Mapplethorpe σε μια virtual έκθεση-1
Τα γυμνά των Helmut Newton, Inez & Vinoodh & Robert Mapplethorpe σε μια virtual έκθεση-2
Τα γυμνά των Helmut Newton, Inez & Vinoodh & Robert Mapplethorpe σε μια virtual έκθεση-3
Τα γυμνά των Helmut Newton, Inez & Vinoodh & Robert Mapplethorpe σε μια virtual έκθεση-4

Πηγή: vogue.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή