Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 19,4 μονάδων για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 19,4 μονάδων για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος είναι σχεδόν διπλάσια (19,4%), με τη ΝΔ να συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 40,3% έναντι 20,9% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,1% και 4,6% το ΚΚΕ. Το ΜΕΡΑ25 και η Ελληνική Λύση κινούνται κάτω από το όριο του 3%.

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 19,4 μονάδων για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ-1

Αξίζει να σημειωθεί πως, όσον αφορά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (84%) τάσσεται κατά, ενώ αντίθετη άποψη έχει μόλις το 13%.

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 19,4 μονάδων για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ-2

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ανησυχία καταγράφεται ως προς την πορεία της οικονομίας (το 41% την θεωρεί το μεγαλύτερο πρόβλημα), αν και το 64% θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς θετική κατεύθυνση, ενώ ικανοποίηση εκφράζεται ως προς τους κυβερνητικούς χειρισμούς στον τομέα της Δημόσιας Υγείας (84%). Το 52% εκφράζει θετική γνώμη για τα ελληνοτουρκικά, το 45% για την Παιδεία και το 37% για τα εργασιακά.

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 19,4 μονάδων για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ-3

Ως προς την αξιολόγηση της κυβέρνησης το 63% έχει θετική γνώμη, έναντι του 30% με αρνητική εντύπωση, ενώ δεν εκφράζει γνώμη το 6%.

Για τον πρωθυπουργό προσωπικά  αξιολόγηση του πρωθυπουργού, καθώς σχεδόν 7 στους 10 (68%) εκφράζουν θετικές εντυπώσεις, ενώ το 25% αρνητικές. Με 35 μονάδες προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 19,4 μονάδων για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ-4

Στον αντίποδα, το 69% έχει αρνητική εντύπωση για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 21% εκφράζεται θετικά, ενώ για τον Αλ. Τσίπρα το 65% εκφράζει αρνητική γνώμη και το 25% θετική.

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 19,4 μονάδων για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ-5

Οσον αφορά τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών (67%) και  μόλις 32% εκφράζει αρνητική γνώμη. Ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με θετικές γνώμες να εκφράζουν οι 4 στους 10, ενώ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται αρνητικά 61% και θετικά μόνο το 38% . Ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με με 32%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 23% και τελευταίος ο Κυριάκος Βελόπουλος με 20%.

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 19,4 μονάδων για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ-6

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή