Δέχθηκα πυρά εκ των έσω, λέει ο Αλ. Τσίπρας

Δέχθηκα πυρά εκ των έσω, λέει ο Αλ. Τσίπρας

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ραντεβού» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μετά το οριστικό τέλος της κρίσης τoυ κορωνοϊού έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Σε ερώτηση για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού επεσήμανε πως η συζήτηση ξεκίνησε από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζοντάς την παράλογη και κυνική, τόνισε πως «αν αποφασίσει να πάει σε εκλογές εμείς εδώ είμαστε, εντούτοις πιστεύω ότι το πιο κρίσιμο τούτη την ώρα είναι να συζητάμε τι είναι το σωστό να γίνει και μόλις κλείσει όλος αυτός ο κύκλος να δούμε πώς θα αναμετρηθούμε και πώς θα είναι το σωστό για την επόμενη ημέρα της χώρας».

Σε σχέση με την αντιπολιτευτική τακτική που ακολούθησε τους τελευταίους δύο μήνες –με την υγειονομική κρίση να είναι σε έξαρση– παραδέχθηκε ότι υπήρξε αντίλογος στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, ο οποίος όμως δεν τον επηρέασε. «Δέχομαι κριτική για αυτό, ότι δεν έπρεπε να είσαι τόσο χαμηλών τόνων στην πανδημία, διότι ναι μεν υπευθυνότητα, αλλά αντιπολίτευση κάνεις, εγώ αυτό αισθάνθηκα ότι ήταν σωστό για τη χώρα και για τον λαό. Οχι στη φάση της κρίσης να βγαίνω και να κουνάω το δάχτυλο».

«Μένουμε όρθιοι II»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε του προγράμματος «Μένουμε όρθιοι II» που παρουσίασε τη Δευτέρα στο Ζάππειο, δηλώνοντας πως «τα 13 δισ. ευρώ είναι κοστολογημένα και ζυγισμένα», συμπληρώνοντας πως η διαφορά με την κυβέρνηση είναι στην ποιότητα και στη χρονικότητα των μέτρων. «Να στηρίξουμε σήμερα και όχι αύριο, που θα είναι αργά και θα μπει λουκέτο, τη μικρομεσαία επιχείρηση να μπορέσει να αντέξει από αυτή τη νέα κρίση που μας βρήκε και να στηρίξουμε τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς».

Μικρό καλάθι κράτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με το πρόγραμμα ανάκαμψης της Ε.Ε. Σημείωσε πως αποτελεί θετική εξέλιξη, ωστόσο η εμπειρία του από τα Συμβούλια Κορυφής τον οδηγεί, όπως τόνισε, στο να μη βιαστεί να πανηγυρίσει.

Επεσήμανε πως η χρηματοδότηση δεν είναι στο 1,5 τρισ. ευρώ, αλλά στο μισό, όμως περιλαμβάνει κάποια στοιχεία ποιοτικά: «Εννοώ την αμοιβαιοποίηση, ο καταμερισμός γίνεται με βάση τις ανάγκες και υπάρχει αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα ελληνοτουρκικά

Οσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό για τη χάραξη μιας εθνικής γραμμής, ασκώντας παράλληλα κριτική για το θέμα του φράχτη στον Εβρο. «Κάνεις διάβημα γιατί πέρασαν από εδώ. Να κάνεις διάβημα και να προσπαθείς να το κρύβεις και να λες δεν τρέχει τίποτα και να μεταφέρεις και τον φράχτη λίγο πιο εδώ μην τυχόν και ενοχλήσεις την Τουρκία, δεν πιστεύω ότι είναι η ορθή στρατηγική», κατέληξε στη συνέντευξή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή