Κ. Σακελλαροπούλου: Θράκη, παράδειγμα ισοπολιτείας και ισονομίας

Κ. Σακελλαροπούλου: Θράκη, παράδειγμα ισοπολιτείας και ισονομίας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη περιοδεία της Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων της πραγματοποιείται στη Θράκη. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεκίνησε χθες από την Ξάνθη και πρόκειται να συνεχίσει σήμερα και αύριο στην Κομοτηνή. Η επίσκεψη έχει συμβολική σημασία, όχι μόνο γιατί η καταγωγή της Προέδρου είναι από τη Σταυρούπολη, αλλά κυρίως γιατί η Θράκη έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο της Ξάνθης. Συναντήθηκε με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο της Ξάνθης, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότις και της επιδόθηκε το χρυσό μετάλλιο της πόλης από τον δήμαρχο Μαν. Τσέπελη. «Η Ξάνθη, η Θράκη γενικότερα, υπήρξε και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας. Μια γέφυρα φιλίας, ένας τόπος πολυπολιτισμικός, όπου συμπολίτες μας με διαφορετικές θρησκείες συνυπάρχουν ειρηνικά και συνεργάζονται για την κοινή πρόοδο», είπε και πρόσθεσε: «Η γεωγραφική θέση και ο διασυνοριακός χαρακτήρας της είναι τα μεγάλα της πλεονεκτήματα. Αν αξιοποιηθούν σωστά, η Θράκη μπορεί να αναλάβει ξανά τον ρόλο που για αιώνες διαδραμάτιζε ως πέρασμα, γέφυρα και σταθμός στη διασταύρωση σημαντικών χερσαίων και θαλάσσιων δρόμων, όπου μετακινούνταν άνθρωποι, ιδέες και εμπορεύματα, και συνυπήρχαν ειρηνικά διαφορετικοί πολιτισμοί».

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Δ΄ Σώμα Στρατού, όπου μεταξύ άλλων είπε: «Είναι η πρώτη φορά που στη χώρα μας μια γυναίκα κατέχει το αξίωμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και επομένως ως αρχηγός των Ε.Δ. επισκέπτεται το Δ΄ Σώμα Στρατού. Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, εδώ στο επιτελείο του πιο ισχυρού σχηματισμού του Ελληνικού Στρατού, που έχει ως βασική αποστολή την ασφάλεια της Θράκης και τη φύλαξη των ελληνοτουρκικών χερσαίων συνόρων, που αποτελούν παράλληλα και τα ευρωπαϊκά σύνορα». Η κ. Σακελλαροπούλου είχε ακόμη προγραμματισμένη συνάντηση με τον μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, καθώς και με γυναίκες της τοπικής κοινωνίας. Η πρώτη ημέρα της περιοδείας προγραμματίστηκε να κλείσει με ομιλία στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή