Το οργισμένο tweet του Τραμπ για τη Μινεάπολη: «Ο στρατός στη διάθεση του κυβερνήτη»

Το οργισμένο tweet του Τραμπ για τη Μινεάπολη: «Ο στρατός στη διάθεση του κυβερνήτη»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα οργισμένο «τιτίβισμα», ο Ντόναλντ Τραμπ τοποθετήθηκε σήμερα για τις ταραχές και τις πυρπολήσεις που συμβαίνουν για τρίτη νύχτα στη Μινεάπολη, από εξαγριωμένους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την ρατσιστική βία εναντίον των Αφροαμερικανών, με ααφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. 

Δείτε σχετικά: Στις φλόγες το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης (βίντεο)

«Δεν αντέχω να βλέπω να συμβαίνει αυτό σε μια μεγάλη Αμερικανική Πόλη, τη Μινεάπολη. Ολική έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος Ριζοσπαστικός Αριστερός Δήμαρχος, Τζέικομπ Φράι, θα οργανωθεί και θα πάρει τον έλεγχο της πόλης ή θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα ολοκληρώσω τη δουλειά …..» τουίταρε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στο εξαγριωμένο πλήθος, ο Τραμπ τους χαρακτήρισε «εγκληματίες που ατιμάζουν την μνήμη του Φλόιντ», κάτι που δεν θα επιτρέψει να συμβεί. 

Οπως ανακοίνωσε μάλιστα, επικοινώνησε με τον Κυβερνήτη της Μινεσότα, Tim Walz, και του δήλωσε ότι «ο στρατός είναι μαζί του, σε κάθε περίπτωση».

«Σε οποιαδήποτε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά, όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!» κατέληξε ο Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή