Το Twitter έκρυψε κοινοποίηση του Τραμπ – Για «στοχοποίησή» του κάνει λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος

Το Twitter έκρυψε κοινοποίηση του Τραμπ – Για «στοχοποίησή» του κάνει λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Twitter έκρυψε ένα «τιτίβισμα» του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις ταραχές που μαίνονται στη Μινεάπολη, σημειώνοντας ότι παραβιάζει τους κανόνες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τις αναφορές στη βία και την «αποθέωση» της.

Εντούτοις, το σχόλιο δεν σβήστηκε από τον λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου, αλλά «καλύφθηκε» με μία προειδοποίηση που τονίζει ότι «αυτό το tweet παραβιάζει τους κανόνες του Twitter σχετικά με την εκθείαση της βίας», δίνοντας τη δυνατότητα ανάγνωσης του μόνο μετά από κλικάρισμα πάνω στο προειδοποιητικό μήνυμα.

«Ωστόσο, το Twitter θεώρησε ότι δύναται να είναι προς το δημόσιο συμφέρον το tweet αυτό να παραμείνει προσβάσιμο», προσθέτει το μήνυμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Το Twitter έκρυψε κοινοποίηση του Τραμπ – Για «στοχοποίησή» του κάνει λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος-1

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν άργησε να τοποθετηθεί για την κίνηση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό του περί στοχοποίησης των Ρεπουμπλικάνων και γενικότερα των συντηρητικών πολιτικών απόψεων από το Twitter. «To Twitter δεν κάνει τίποτε για όλα τα ψέματα και την προπαγάνδα που δημοσιεύονται για την Κίνα ή για το ριζοσπαστικό αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα. Εχουν στοχοποιήσει τους Ρεπουμπλικάνους, τους συντηρητικούς και τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η παράγραφος 230 πρέπει να ανακληθεί από το Κογκρέσο. Μέχρι τότε, θα υπάρξει ρύθμιση», αναφέρει στη νέα του κοινοποίηση ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μάλιστα, το tweet του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε την αντίδραση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, αναπαράχθηκε και στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου (@WhiteHouse) στο Twitter, με το μήνυμα ότι ο Τραμπ «δεν αποθέωσε τη βία, αλλά ξεκάθαρα την καταδίκασε». Ακόμη, στην κοινοποίηση γίνεται λόγος για μεροληψία εκ μέρους του κοινωνικού δικτύου, το οποίο λειτουργεί «ως εκδότης και όχι ως πλατφόρμα».

Η νέα αυτή αντιπαράθεση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του μέσου κοινωνικής δικτύωσης είναι το τελευταίο επεισόδιο μίας διαμάχης μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία ξεκίνησε προ ολίγων ημερών, όταν το Twitter «μάρκαρε» κάποιες κοινοποιήσεις του Τραμπ ως «παραπλανητικές», κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς το προφίλ του για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Ακολούθως, με αφορμή αυτές τις κινήσεις της πλατφόρμας, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος υπέγραψε την Πέμπτη ένα διάταγμα, σκοπός του οποίου είναι να περιορίσει την ελευθερία που απολαμβάνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον έλεγχο του περιεχομένου τους.

Το επίμαχο «τιτίβισμα»

«Δεν μπορώ να καθήσω και να παρακολουθώ να γίνονται αυτά σε μία μεγάλη αμερικανική πόλη, τη Μινεάπολη. Απόλυτη έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος ριζοσπάστης αριστερός δήμαρχος Τζέικομπ Φρέι θα οργανωθεί και θα επιβάλει έλεγχο στην πόλη είτε θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα κάνω σωστά την δουλειά…», είχε γράψει νωρίτερα στο επίμαχο tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενο στις ταραχές που μαίνονται στην αμερικάνικη πόλη, μετά τον άδικο χαμό του άοπλου 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη βίαιη σύλληψή του από την αστυνομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή