Ασφάλεια του Κυβερνοχώρου και Δίκτυα Επικοινωνιών: Νέο προπτυχιακό πρόγραμμα από το Deree – The American College of Greece

Ασφάλεια του Κυβερνοχώρου και Δίκτυα Επικοινωνιών: Νέο προπτυχιακό πρόγραμμα από το Deree – The American College of Greece

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δρ Κωνσταντίνος Παπαδιάς είναι Καθηγητής Πληροφορικής στο Deree – The American College of Greece και Executive Director του Research, Technology & Innovation Network (RTIN), στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Ασφάλεια του Κυβερνοχώρου και Δίκτυα Επικοινωνιών: Νέο προπτυχιακό πρόγραμμα από το Deree – The American College of Greece-1

Οι Τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, όπως γνωρίζουμε, διαδραματίζουν ολοένα αυξανόμενο ρόλο στην καθημερινή μας ζωή.

Στηρίζουν πλέον σχεδόν κάθε τομέα δραστηριότητας κι εκτείνονται, πέρα από τις προσωπικές εφαρμογές του κάθε χρήστη και τα κοινωνικά δίκτυα, μεταξύ άλλων, στη λειτουργία και παρακολούθηση των υποδομών, τις μεταφορές, την ιατρική διαγνωστική, την ψηφιακή οργάνωση του κράτους, το εμπόριο, την παρακολούθηση του κλίματος, την καλύτερη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, την προάσπιση των ζωτικών εθνικών συμφερόντων κάθε χώρας και, βεβαίως, την εργασία και την εκπαίδευση, όπως έγινε έντονα αισθητό κατά τη διάρκεια της πανδημίας που βιώνουμε.

Η συνεχώς αυξανόμενη διείσδυση των τεχνολογιών αυτών στην καθημερινότητά μας δημιουργεί αντίστοιχα αυξημένες ανάγκες για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των δεδομένων που ανταλλάσσονται, του απορρήτου του περιεχομένου των επικοινωνιών, αλλά και της ασφαλούς λειτουργίας των διαφόρων υποδομών που επηρεάζονται από τα σχετικά δίκτυα – αυτό που αποκαλούμε Ασφάλεια του Κυβερνοχώρου, ή στα αγγλικά Cyber Security.

Το νέο πρόγραμμα Cyber Security and Networks που θα προσφέρεται από το φθινόπωρο από το Deree – The American College of Greece, υπόσχεται να δώσει στους φοιτητές που θα το παρακολουθήσουν τη γνώση αυτών ακριβώς των αντικειμένων ώστε να εργαστούν στο μέλλον σε αυτό τoν εξαιρετικά κρίσιμο τομέα που θα συνεχίσει να  συνοδεύει τις νέες τεχνολογίες για πολλά χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές του προγράμματος θα μυηθούν στα μυστικά των κινητών / σταθερών επικοινωνιών και του διαδικτύου των πραγμάτων (Internet-of-Things), της μοντελοποίησης, ανάλυσης και διαχείρισης των δικτύων επικοινωνιών, καθώς και των τεχνικών της Κυβερνο-Ασφάλειας και της Ασφάλειας των Δικτύων, όπως για παράδειγμα: στη διάγνωση και επιτυχή αντιμετώπιση των κυβερνο-απειλών, στον σχεδιασμό κρυπτογραφικών και κρυπταναλυτικών τεχνικών για την προστασία των δεδομένων, στην ασφάλεια των σταθερών, ασύρματων και κινητών επικοινωνιών, αλλά και στην κατάρτιση αποτελεσματικών πολιτικών αντιμετώπισης των κινδύνων του διαδικτύου, στην εκμάθηση πρακτικών ανάπτυξης ασφαλούς λογισμικού και στη διεξαγωγή αναλύσεων συμβάντων παραβίασης της κυβερνο-ασφάλειας, μεταξύ άλλων.

Τα σχετικά μαθήματα, διαλέξεις και εργαστήρια, θα δίνονται από καθηγητές του Κολλεγίου που εξειδικεύονται στα παραπάνω θέματα κι έχουν βαθιά γνώση των σχετικών αντικειμένων.

Το πρόγραμμα έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δώσει στους νέους τα απαραίτητα εφόδια ώστε να καταστούν ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας αυτού του ταυτόχρονα απαιτητικού αλλά και σύγχρονου τεχνολογικού αντικειμένου!

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα στο site του Deree

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή