Όταν ο καλός καφές είναι νόμος

Όταν ο καλός καφές είναι νόμος

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Espresso και τσιμπολόγημα στο νομικό βιβλιοπωλείο Π.Ν. Σάκκουλα.

Τα λευκά ράφια φαίνονται πεντακάθαρα, ανάλαφρα, λες και δεν τα ενοχλεί το βάρος των βιβλίων. Επικρατεί τάξη, τάξη πολύχρωμη. Σύντομη Ερμηνεία του Αστικού Κώδικα. Θεμελιώδεις Έννοιες της Ποινικής Δίκης. Το Κληρονομικό Δίκαιο στην Πράξη. Τα βιβλία έχουν υπέροχο δέσιμο, είναι άλλωστε γνωστό πως οι νομικές εκδόσεις Π.Ν. Σάκκουλα είναι ποιοτικές.

Αν δεν είστε του επαγγέλματος, το περιεχόμενο των βιβλίων σας είναι μάλλον αδιάφορο. Τον καλό καφέ και την αισθητική ωστόσο δεν τα προσπερνά κανείς εύκολα, ανεξαρτήτως ιδιότητας νομίζω. Στο βιβλιοπωλείο της οδού Ακαδημίας λειτουργεί ένα espresso bar με καφέ της αξιόλογης ελληνικής εταιρείας Redd. Ταίριαξε εδώ η αισθητική και το μίνιμαλ design της. Στο χώρο επικρατεί η γνωστή ησυχία των βιβλιοπωλείων, που και πού ακούγεται ο ήχος του μύλου άλεσης των κόκκων. Υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη και ανάλογος εξοπλισμός (χρησιμοποιούν τις ιταλικές μηχανές Victoria Arduino), εκπαιδευμένο το χέρι του barista. Σερβίρουν ένα blend κι ένα καφέ μοναδικής προέλευσης, που αλλάζει συχνά. Αν δεν κάνω λάθος δοκίμασα espresso από την Τανζανία. Χρησιμοποιούν βιολογικό γάλα. Διαθέσιμα και κάποια αρτοποίηματα, vegan cake και γλυκίσματα, παραδοσιακές αλμυρές πίτες, μπουγάτσα όπως και χυμούς αργής σύνθλιψης (slow press) θα δοκιμάσετε. Σε μια δυο εβδομάδες θα είναι διαθέσιμα και φρέσκα σάντουιτς, με καλό ψωμί ολικής άλεσης.

Η προσωπική μου εμπειρία: ένα espresso εδώ, σε αυτό το αναπάντεχο σημείο, προστατευμένο από την ωραία βαβούρα της Ακαδημίας, μπροστά στις στοίβες με τα βιβλία, τις τοποθετημένες με ακρίβεια για να γιατρεύουν τις μικρές αγχώδεις διαταραχές μας, είναι δυο γουλιές αναζωογονητικές σε μια στιγμή απόλυτης ανακούφισης.

Π.Ν. Σάκκουλα, Ακαδημίας 43, Αθήνα, Τηλ. 210- 64.12.244 Ώρες Λειτουργίας 10.00- 16.00

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή