Τα καλά νέα

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα δράση της Axion Hellas

Με μια νέα έκτακτη δράση, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Axion Hellas συνεχίζει την προσφορά και τη συνδρομή για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η νέα δράση αφορά την επίσκεψη ιατρονοσηλευτικού κλιμακίου και ομάδας στελεχών του ΕΟΔΥ, το διάστημα από 5 έως 12 Ιουνίου, στα Κουφονήσια, στην Ανάφη, στη Σχοινούσα, στην Ηρακλειά, στη Δονούσα, στην Αμοργό, στην Κίναρο, στη Λέβιθα, στην Πάτμο, στο Αγαθονήσι, στους Αρκιούς, στους Λειψούς, στην Ψέριμο, στην Τήλο, στο Καστελλόριζο και στη Χάλκη. Θα πραγματοποιηθούν διαγνωστικά τεστ στους κατοίκους των νησιών. Η Axion Hellas, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, πρόσφερε 259 τάμπλετ στους μαθητές και στους δασκάλους 19 μικρών νησιών.

Μείωση εκπομπών ρύπων στην Αττική

Σημαντική μείωση των εκπομπών ρύπων στην Αττική παρατήρησαν επιστήμονες του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΕΠΒΑ / ΕΑΑ), ως αποτέλεσμα των αυστηρών περιορισμών της κυκλοφορίας στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν η διευθύντρια ερευνών δρ Βασιλική Ασημακοπούλου και η επιστημονική συνεργάτις Κυριακή-Μαρία Φαμέλη της Ομάδας Μελέτης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης σε Αστικές Περιοχές, παρατηρήθηκε καθολική μείωση της κίνησης όλων των τύπων οχημάτων της τάξεως του 50%, η οποία οδήγησε στη μείωση των εκπομπών CO, NOx και ΡΜ10 κατά 34%, 50% και 49%, αντιστοίχως. Σύμφωνα με την έρευνα, σημαντική υπήρξε επίσης η επίδραση της αύξησης στην ταχύτητα κίνησης των οχημάτων, καθώς κατά την περίοδο του lockdown δεν παρατηρήθηκαν τα συνήθη μποτιλιαρίσματα στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου.

Στήριξη της τοπικής ειδησεογραφίας

Ταμείο επείγουσας δημοσιογραφικής βοήθειας δημιούργησε το Google News Initiative, η πρωτοβουλία της Google για τη βελτίωση της ενημέρωσης, με στόχο να στηρίξει την τοπική ειδησεογραφία παγκοσμίως. Tο Journalism Emergency Relief Fund (JERF) στοχεύει στην ανάδειξη μικρομεσαίων τοπικών εκδοτών από όλον τον κόσμο οι οποίοι έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε χθες πως πάνω από 5.300 εκδότες θα λάβουν από 5.000 έως 30.000 δολάρια, ενώ στην Ελλάδα από το ταμείο αυτό θα επωφεληθούν πάνω από 50 εκδότες.

Ανοίγει το κολυμβητήριο στο Γουδί

Επαναλειτουργεί από την 1η Ιουνίου το ανοιχτό κολυμβητήριο στο Γουδί, έπειτα από την ανακαίνισή του, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων. Αξιοποιώντας τον περιορισμό των μετακινήσεων λόγω της πανδημίας, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων προχώρησε στην ανακαίνιση του κολυμβητηρίου Γουδί, με σκοπό τη λειτουργική αναβάθμιση και την ακόμα πιο ασφαλή χρήση του χώρου από τους αθλουμένους. Συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΝΔΑ προχώρησε στην επισκευή των αποδυτηρίων με ελαιοχρωματισμούς, τοποθέτηση καινούργιων ερμαρίων και αντικατάσταση του φωτισμού, ενώ αποκατέστησε και τη λειτουργία του εξαερισμού. Η χρήση του κολυμβητηρίου για τον μήνα Ιούνιο θα είναι δωρεάν, έπειτα από κράτηση, ενώ θα επιτρέπονται δύο επισκέψεις εβδομαδιαίως.

Διάκριση για Ελληνίδα σκηνοθέτιδα

Σημαντική διάκριση πέτυχε η Ελληνίδα σκηνοθέτις Ναταλία Μπουγαδέλη, καθώς το ενημερωτικό βίντεό της για τη χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου κέρδισε τη δεύτερη θέση σε διαγωνισμό του κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 600 σκηνοθέτες από ολόκληρη την πολιτεία υποβάλλοντας τις προτάσεις τους, ενώ παράλληλα 186.000 πολίτες συμμετείχαν σε ανοιχτή ψηφοφορία για να αναδείξουν την καλύτερη πρόταση. Στο τέλος, μόλις 500 ψήφοι χώρισαν τις πρώτες δύο συμμετοχές, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης Κουόμο να κηρύξει δύο νικητές και να αποφασίσει την προβολή και των δύο βίντεο στις τηλεοράσεις και στους δημόσιους χώρους της Νέας Υόρκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή