Ο ΔΗΚΤΗΣ (30/05/20)

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο προσκήνιο τα ομόλογα του Νότου

Θετικοί για την πορεία των ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης εμφανίζονται οι αναλυτές, μετά και το σχέδιο που παρουσίασε η Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης. Ηδη την περασμένη εβδομάδα τα ομόλογα του Νότου σημείωσαν ισχυρό ράλι, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς να υποχωρεί στο 1,49% και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Μαρτίου. Οπως σημειώνει η Danske Bank, η πρόταση της Κομισιόν αποτελεί ισχυρό μήνυμα υποστήριξης του ευρωπαϊκού σχεδίου. Παρόλο που το ακριβές επίπεδο των επιχορηγήσεων δεν είναι ακόμη γνωστό, παραμένει αισιόδοξη για την περιφέρεια. Με την ΕΚΤ να αναμένεται να αυξήσει το μέγεθος του έκτακτου προγράμματος PEPP την επόμενη εβδομάδα, διατηρεί τη θετική της στάση για τα spreads της περιοχής. Αν και το σχέδιο δεν επιλύει το ζήτημα των υψηλών επιπέδων χρέους, ωστόσο θα στηρίξει τις ευρωπαϊκές οικονομίες μειώνοντας τον κίνδυνο ασύμμετρης ανάκαμψης. Συνέχιση της μείωσης των spreads στην περιφέρεια αναμένει και η Barclays, εάν η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι κοντά στην πρόταση Ε.Ε., οδηγώντας ακόμη χαμηλότερα τα κόστη δανεισμού της περιοχής.

Πήρε παράταση η διαδικασία πώλησης της SingularLogic

Για την Παρασκευή 12 Ιουνίου έλαβε παράταση η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για τη SingularLogic. H διορία έληγε την Τετάρτη 3 Ιουνίου, αλλά χθες το απόγευμα δόθηκε παράταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοικήσεις της MIG (μητρικής εταιρείας) και της SingularLogic συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με στελέχη των ενδιαφερομένων επενδυτών, στους οποίους έδωσαν προφορικά κάποια στοιχεία για την κατάσταση της προς πώληση επιχείρησης πληροφορικής. Αυτό δεν θεωρήθηκε αρκετό από τους υποψήφιους επενδυτές, οι οποίοι ζήτησαν και γραπτή ενημέρωση.

Καθαρά κέρδη μετά 10 χρόνια εμφάνισε ο όμιλος Unibios

Καθαρά κέρδη για πρώτη φορά από την έναρξη της δεκαετούς οικονομικής κρίσης εμφάνισε για τη χρήση του 2019 ο όμιλος εταιρειών Unibios. Η εισηγμένη παρουσίασε καθαρά κέρδη μετά από φόρους 100.000  ευρώ έναντι ζημιών 393.000 ευρώ τη χρήση του 2018. Ενισχύθηκε και ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών κατά 4%, δηλαδή από περίπου 8 εκατ. ευρώ σε 8,3 εκατ. ευρώ, άνοδος που αποδίδεται κυρίως στη συνεχιζόμενη αύξηση των πωλήσεων του κλάδου της επεξεργασίας νερού, δηλαδή του ομίλου Watera International.

Εργαλεία για ασφαλή μετάβαση στην εργασία

Ενα νέο πλαίσιο έχει δημιουργήσει η EY για την ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων στον χώρο εργασίας, μετά την COVID-19. Οπως εξηγεί ο πολυεθνικός όμιλος συμβουλευτικών υπηρεσιών, αυτό το modus operandi είναι δύο ταχυτήτων.

Πρώτον, ενσωματώνει μεταβατικές υπηρεσίες για την επανεκκίνηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, μέσω ενός χαρτοφυλακίου εργαλείων analytics και αξιολόγησης τεχνολογίας, για την επίτευξη ενός μακροπρόθεσμου μετασχηματισμού. Δεύτερον, παρέχεται στις επιχειρήσεις ένα πλαίσιο μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, όπως και δεδομένα και πληροφορίες που εξάγονται με τη βοήθεια της τεχνολογίας, για να τις βοηθήσει στον εντοπισμό λειτουργικών αδυναμιών και τον απαιτούμενο μετασχηματισμό του ανθρώπινου δυναμικού στην «επόμενη κανονικότητα».

Τέλος εποχής στο Χ.Α. για «Σελόντα», «Νηρεύς»

Η 12η Ιουνίου 2020 θα είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας «Σελόντα» και «Νηρεύς» στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκανε δεκτό το αίτημα της «Ανδρομέδας» για εξαγορά των λοιπών μετοχών που η τελευταία δεν απέκτησε στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σίγουρα και ένα τυπικό τέλος εποχής για τις μετοχές δύο εταιρειών με ισχυρή παρουσία και «ταραχώδη βίο» ειδικά τα τελευταία χρόνια, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για την ενοποίηση των εταιρειών υπό την ομπρέλα της «Ανδρομέδας» και τη δημιουργία του λεγόμενου «εθνικού πρωταθλητή» στην ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια και του μεγαλύτερου ταυτόχρονα «παίκτη» στη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια. Για την ιστορία, η «Σελόντα» εισήχθη στην παράλληλη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών το 1994 και ήταν παγκοσμίως η εταιρεία του εν λόγω κλάδου που εισήχθη σε Χρηματιστήριο Αξιών. Ενα χρόνο μετά, εισήχθη στο Χ.Α. και η «Νηρεύς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή