Εκτάκτως

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μικρού μήκους ταινία του Βαγγέλη Νάκη «Ρόδα είναι και γυρίζει», στην οποία καταγράφεται η δύσκολη ζωή ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα, αλλά και το πάθος του για την πραγματοποίηση των ονείρων του, είναι διαθέσιμη στο YouTube. Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πρωταγωνιστής είναι ένας έφηβος, ο Αλέξανδρος Κούμπρια. Υπάρχουν σκηνές επιμονής και υπομονής καθώς και η αποδοχή των φίλων του ξανά «στο παιχνίδι της ζωής».

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.snfcc.org) μπορεί να ακούσει κανείς από το ερχόμενο Σάββατο 6/5 την ηχογραφημένη συναυλία του Μιχάλη Δέλτα (φωτ.). Τον Νοέμβριο του 2019 ο συνθέτης παρουσίασε στο ΚΠΙΣΝ το νέο του άλμπουμ, «Elation», ένα κομψοτέχνημα σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής, με νέες συνεργασίες, που συνδέουν την Ελλάδα με το Βερολίνο και την Πολωνία.

Τον Φεβρουάριο του 2019 οι Παραβάσεις, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Αργυρώς Χιώτη και με την ερμηνεία των Μανώλη Μαυροματάκη και Ηρώς Μπέζου, παρουσίασαν τον «Αϊ Γιώργη», ένα από τα κορυφαία διηγήματα του Δημήτρη Χατζή. Το κοινό μπορεί να ακούσει την ηχογραφημένη σκηνική ανάγνωση του διηγήματος «Αϊ Γιώργης» την Κυριακή 31 Μαΐου, στις 20.30, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.snfcc.org. H ηχογράφηση θα παραμείνει διαθέσιμη στο site του ΚΠΙΣΝ.

Μια σειρά διαφορετικών δράσεων έχει προγραμματίσει το Video Art Μηδέν για τον Ιούνιο, παρουσιάζοντας νέες ενότητες βιντεοτέχνης online, μια έκθεση βιντεοτέχνης στη Σουηδία, καθώς και μια ενδιαφέρουσα συνεργασία που αφορά το videodance, μέσα από μια θεωρητική και διερευνητική προσέγγιση. Από 1ης έως 30 Ιουνίου, το κοινό του Μηδέν από όλον τον κόσμο θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τρεις νέες ενότητες βιντεοτέχνης και συνολικά 22 επιλεγμένα έργα από γνωστούς και ανερχόμενους καλλιτέχνες από 14 χώρες. Οι ενότητες θα είναι διαθέσιμες για όλον τον μήνα στο κανάλι του Video Art Μηδέν στο YouTube.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή