Ταξιδεύοντας με… μαγικό χαλί

Ταξιδεύοντας με… μαγικό χαλί

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας εκτός νομού, ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να προγραμματίσουμε μια μικρή απόδραση εκτός των ορίων της Αττικής. Στο «πλευρό» μας, το ολοκαίνουργιο Citroen C5 Aircross, που με την αρχοντική του άνεση και τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας και ψυχαγωγίας, μας προκαλούσε να ταξιδέψουμε αρκετά χιλιόμετρα.

Το γαλλικό SUV εξοπλίζεται με καινοτόμο ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions που προέρχεται από τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, προσφέροντας εξαιρετική οδηγική άνεση καθώς σε ελαφριές συμπιέσεις και επαναφορές το αυτοκίνητο δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται πάνω από το οδόστρωμα, ενώ σε ισχυρές συμπιέσεις και επαναφορές οι αναρτήσεις μειώνουν προοδευτικά την κίνηση απορροφώντας τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Παράλληλα, τα καθίσματα Advanced Comfort κάνουν τις διαδρομές μια χαλαρωτική εμπειρία μιας και διαθέτουν ενισχυμένο αφρό υψηλής πυκνότητας και επιπρόσθετο αφρώδες υλικό στη βάση του καθίσματος, εξασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα άνεσης σε όλους τους επιβάτες. Τα καθίσματα Advanced Comfort ενισχύουν όχι μόνο την αίσθηση της οπτικής άνεσης αλλά και της απτής πολυτέλειας και ποιότητας. Χάρη στον ενισχυμένο αφρό στη βάση τους, τα καθίσματα διατηρούν τη μορφολογία τους από επιβάτη σε επιβάτη, ενώ η πάροδος του χρόνου δεν αλλοιώνει την εμφάνισή τους.

Για ακόμη μεγαλύτερη άνεση, τα μπροστινά καθίσματα μπορούν να εξοπλιστούν και με σύστημα μασάζ πολλαπλών σημείων. Οπως είναι φυσικό, όλα τα παραπάνω τα απολαύσαμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Για τους πίσω επιβάτες, υπάρχουν τρία ξεχωριστά καθίσματα που διαθέτουν δυνατότητα ρύθμισης της κλίσης σε πέντε διαφορετικές θέσεις και μπορούν να αφαιρεθούν πλήρως μετατρέποντας τον χώρο αποσκευών σε ένα εντελώς επίπεδο χώρο φόρτωσης δύο επιπέδων. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο χώρος αποσκευών διαμορφώνεται από 580 έως 720 λίτρα. Αρκετά για να χωρέσει όλες τις αποσκευές των επιβατών για μια εκδρομή.

Ταξιδεύοντας με… μαγικό χαλί-1

Η τιμή της βασικής έκδοσης ξεκινάει από 22.420 ευρώ.

Μηχανολογικά, υπάρχουν αποδοτικοί κινητήρες με προδιαγραφές Euro 6.2 οι οποίοι εξοπλίζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων (BVM6) ή με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων (EAT8). Οι διαθέσιμοι κινητήρες βενζίνης είναι οι PureTech 130 S&S BVM6 και PureTech 180 S&S EAT8, ενώ από πλευράς κινητήρων diesel οι BlueHDi 130 με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, BlueHDi 130 με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και BlueHDi 180 με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων επίσης. Εμείς είχαμε στην κατοχή μας τον 1.5 diesel 130 ίππων με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία, έχει μέση κατανάλωση 4,1 λτ./100 χλμ. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας και τηρώντας τα όρια ταχύτητας, ο υπολογιστής ταξιδιού ήταν κοντά στα 5,3 λτ./100 χλμ.

Στον εξοπλισμό του φέρει 20 συστήματα υποβοήθησης για τον οδηγό, συμπεριλαμβανομένου του Highway Driver Assist, ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης (επιπέδου 2) και του Grip Control με Hill Assist Descent, για τη διευκόλυνση της περιπέτειας όταν η διαδρομή γίνεται πιο απαιτητική. Εκτός των παραπάνω, το νέο C5 Aircross εφοδιάζεται με έξι τεχνολογίες συνδεσιμότητας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η ασύρματη φόρτιση των smartphones.

Το αυτοκίνητο της δοκιμής είχε το κορυφαίο εξοπλιστικό πακέτο, Shine, το οποίο φτάνει τις 35.000 ευρώ με το αυτόματο κιβώτιο EAT8. Η τιμή της βασικής έκδοσης ξεκινάει από 22.420 ευρώ με τον κινητήρα 1.2 PureTech 130.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή