SpaceX – Αποστολή εξετελέσθη: Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι αστροναύτες του Dragon (βίντεο)

SpaceX – Αποστολή εξετελέσθη: Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι αστροναύτες του Dragon (βίντεο)

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πλήρωμα του Dragon, ύστερα από την επιτυχημένη, ιστορική εκτόξευση του διαστημοπλοίου της SpaceX το Σάββατο, έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και περίπου στις 17:30 (Ωρα Ελλάδας) ολοκλήρωσαν τη διαδικασία πρόσδεσης.

Οι Αμερικανοί αστροναύτες Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χάρλεϊ εκτοξεύθηκαν από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, με την πρώτη ιδιωτική εταιρείας στην οποία εμπιστεύθηκε η NASA μία τόσο πολύτιμη αποστολή.

Το διαστημόπλοιο προσέγγισε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά από περίπου 19 ώρες ταξιδιού. Το διαστημόπλοιο προσδέθηκε στον ΔΔΣ χωρίς προβλήματα και – έπειτα από σειρά ελέγχων –  η πόρτα άνοιξε και οι δύο παιδικοί φίλοι βρέθηκαν μαζί με τους τρεις αστροναύτες που βρίσκονται ήδη στον Σταθμό, έναν Αμερικανό αστροναύτη , τον Κρις Κάσιντι, και δύο ρώσους κοσμοναύτες.

Ο ΔΣΣ βρίσκεται σε τροχιά σε ύψος 250 μιλίων πάνω από τη Γη και κινείται με ταχύτητα πάνω από 17.000 μιλίων την ώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι η πρώτη φορά από το 2011 που η εκτόξευση επανδρωμένης διαστημικής αποστολής πραγματοποιείται από το αμερικανικό έδαφος και η NASA έδειξε απευθείας όλο το εγχείρημα που κράτησε περίπου 20 ώρες.

Μέσα σε εκκωφαντικό θόρυβο που έφθασε χιλιόμετρα μακριά στις ακτές της Φλόριντα, o πύραυλος Falcon 9 της εταιρείας SpaceX του Elon Musk απογειώθηκε στις 15.22 τοπική ώρα Σαβάτου (22.22 ώρα Ελλάδος) και τα πρώτα λεπτά της πτήσης εκτυλίχθηκαν χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με την απευθείας αναμετάδοση της αποστολής της NASA.

Ο πρώτος όροφος του πυραύλου αποκολλήθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένο, έπειτα από πτήση δύο λεπτών, καθώς ο πύραυλος πετούσε με ταχύτητα 4.000χλμ/ώρα, ενώ ο δεύτερος όροφος εξακολουθούσε να προωθεί την κάψουλα Crew Dragon προς τον προορισμό της, τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή