Ο Άγγελος Μπακόπουλος μαγειρεύει μοσχάρι στιφάδο με φασολάκια και μάραθο

Ο Άγγελος Μπακόπουλος μαγειρεύει μοσχάρι στιφάδο με φασολάκια και μάραθο

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: για 6 μερίδες / Προετοιμασία: 30΄/ Χρόνος: 2 ώρες+30΄

Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο Άγγελος Μπακόπουλος μαγειρεύει μοσχάρι στιφάδο με φασολάκια και μάραθο.

* Ο Άγγελος Μπακόπουλος είναι executive chef στο Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Υλικά

  • 1,5 κιλό μοσχαρίσια ελιά, σε μικρούς κύβους
  • 150 γρ. λευκό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 80 γρ. πελτές ντομάτας
  • 300 ml κρασί Μαυροδάφνη Πατρών
  • 30 ml μηλόξιδο
  • 200 γρ. πολτός από φρέσκιες ντομάτες
  • 2 λίτρα νερό ή ζωμός κότας
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 8 γρ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1/2 ξυλάκι κανέλας
  • 5-6 κόκκοι μαύρο πιπέρι
  • 2-3 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 καρφί γαρίφαλο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 20 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 500 γρ. φασολάκια χάντρες
  • 200 γρ. φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκος μάραθος
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το κρέας για 10-15 λεπτά ξαφρίζοντας συνεχώς. Σουρώνουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας για 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το μοσχάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά. Σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη και το μηλόξυδο και  βράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά.

Προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και την καστανή ζάχαρη, κλείνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φασολάκια χάντρες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι και οι χάντρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Μεταφέρουμε το όλον σε μεγάλο ταψί και προσθέτουμε τα φρέσκα φασολάκια, το σπανάκι και τον μάραθο.

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξεροψημένο χρώμα και να γκραντιναριστεί. Τελειώνουμε το φαγητό προσθέτοντας σταγόνες από μηλόξιδο και ωμό ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε με ζυμωτό ψωμάκι και βαρελίσια φέτα.

Στο ποτήρι μας: Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο, ξηρή Μαυροδάφνη, Cabernet και Merlot, μονοποικιλιακά ή και σε χαρμάνια.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή