Όταν ταξιδεύουν τα κέικ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αλήθεια είναι ότι είχαν πάρει τα μυαλά μου αέρα. Τσουρέκια οι άλλοι; Banana bread εγώ. Ψωμί οι φίλοι στο Facebook; Φοκάτσιες η δικιά σου.

Η ζωή βρίσκει πάντα έναν τρόπο να σε προσγειώνει, να σε επαναφέρει στα μέτρα σου (και στον τόπο σου). Ενίοτε, δε, επιλέγει αναπάντεχα εργαλεία για να το καταφέρει. Στην περίπτωσή μας, τα βρήκε στο ντουλάπι της κουζίνας, δίπλα στην άχνη ζάχαρη. Η αλήθεια είναι ότι είχαν πάρει τα μυαλά μου αέρα. Τσουρέκια οι άλλοι; Banana bread εγώ. Ψωμί οι φίλοι στο Facebook; Φοκάτσιες η δικιά σου. Εβραϊκό κούγκελ, αμερικάνικη μηλόπιτα, αμερικάνικα κούκις, σουηδικό κέικ αμυγδάλου… Άναβα το μίξερ λες και έβαζα μπροστά τις μηχανές για ταξίδι – όσο πιο μακριά τόσο πιο καλά.

Μέχρι που έπιασα Ιαπωνία, πατρίδα των τρεμουλιαστών γλυκών και του περίφημου cotton cheesecake, που κάνει θραύση στο Instagram. Εδώ είμαστε λέω. Το μπλογκ όπου βρήκα τη συνταγή λέγεται «bigger bolder baking», το οποίο ίσως έπρεπε να με έχει προβληματίσει, αλλά δυστυχώς αυτό δεν συνέβη. Και ξεκίνησα. Είχα τη συνταγή ανοιχτή στο λάπτοπ, στο τραπέζι της κουζίνας. Η Γκέμα, η μαγείρισσα-μπλόγκερ, είχε γράψει πρώτα την ιστορία της ζωής της, μετά την ιστορία του ιαπωνικού τσιζκέικ, μετά είχε ανεβάσει 18 φωτογραφίες του γλυκού, μετά τα υλικά, μετά ένα βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής και ακριβώς από κάτω τις οδηγίες. Έκανα αδιάκοπα scroll up και scroll down, ο Ντάνιελ Σαν με τα αλευρωμένα χέρια και την πρώιμη πρεσβυωπία.

Παρά την πολυλογία της, η Γκέμα είχε αμελήσει να μας συστήσει να τυλίξουμε με 52 ρολά αλουμινόχαρτο τη φόρμα με τον αποσπώμενο πάτο για να μην περάσει υγρασία στο κάτω μέρος του κέικ (που ψήνεται στον φούρνο σε μπεν μαρί), όπως συνέβη στην περίπτωσή μας. Γκουγκλάροντας ανελέητα, βρήκα ότι ο μόνος τρόπος να διασωθεί ήταν να το αφήσω ανάποδα για κάμποσες ώρες. Βοήθησε, αλλά η βάση παρέμεινε ελαφρώς υγρή. Για να κρύψω την ατέλεια, το χιόνισα ανελέητα με άχνη ζάχαρη, ή έτσι νόμιζα. Όπως αντιλήφθηκα μετά την πρώτη μπουκιά, είχα πασπαλίσει το γλυκό με νισεστέ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή