Από ασφυξία ο θάνατος του Φλόιντ σύμφωνα με ανεξάρτητη αυτοψία

Από ασφυξία ο θάνατος του Φλόιντ σύμφωνα με ανεξάρτητη αυτοψία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο γιατροί που πραγματοποίησαν μία ανεξάρτητη αυτοψία στο νεκρό σώμα του Τζορτζ Φλόιντ, του 46χρονου Αφροαμερικανού που έχασε βίαια τη ζωή του κατά τη διάρκεια της βίαιης σύλληψης του στη Μινεάπολη, πυροδοτώντας βίαιες διαδηλώσεις σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποφάνθηκαν τη Δευτέρα ότι ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα «μηχανικής ασφυξίας» και χαρακτήρισαν το περιστατικό ανθρωποκτονία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μινεάπολη, ο ένας εκ των δύο ιατροδικαστών, που πραγματοποίησαν την αυτοψία εκ μέρους της οικογένειας του άτυχου άνδρα, δήλωσε ότι ο Φλόιντ δεν είχε καμία πάθηση, η οποία να συνέβαλε στον θάνατο του.

Ο Δρ. Μάικλ Μπάντεν δήλωσε ότι ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ προήλθε από την παρατεταμένη και έντονη πίεση στον λαιμό του, καθώς και από τα γόνατα δύο αστυνομικών στην πλάτη του, τα οποία ασκούσαν επίσης έντονη πίεση στο σώμα του 46χρονου. Σύμφωνα με την αυτοψία, η πίεση στον λαιμό και την πλάτη του Φλόιντ είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει η ροή του αίματος στον εγκέφαλο του, οδηγώντας αμετάκλητα στον θάνατο. 

«Οι αστυνομικοί έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι αν μπορείς να μιλήσεις, μπορείς και να αναπνεύσεις. Αυτό δεν είναι αληθές», προσέθεσε ο Μπάντεν, αναφερόμενος στις επανειλημμένες εκκλήσεις του Φλόιντ να σταματήσουν να τον πιέζουν, καθώς δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Το πόρισμα της δεύτερης αυτής αυτοψίας αντικρούει τα προκαταρκτικά ευρήματα της πρώτης, που πραγματοποίησε ιατροδικαστής της κομητείας Χένεπιν και η οποία αποφάνθηκε, ότι δεν υπάρχουν «σωματικά ευρήματα», τα οποία «να στηρίζουν τη διάγνωση περί τραυματικής ασφυξίας ή στραγγαλισμού». Σύμφωνα με την πρώτη αυτοψία, ο 46χρονος πέθανε από έναν συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής ύπαρξης ουσιών στον οργανισμό του και μιας υποκείμενης ιατρικής πάθησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή