Πυκνά πυρά και κατά ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία

Πυκνά πυρά και κατά ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την καταγραφή της διαφωνίας του συνόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις προωθούμενες ρυθμίσεις, άρχισε χθες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την «αναβάθμιση του σχολείου».

«Υλοποιούμε το πρόγραμμα της Ν.Δ., τις δεσμεύσεις μας στην παιδεία, βάσει των οποίων εκλεγήκαμε», υπογράμμισε η υπουργός Νίκη Κεραμέως, απορρίπτοντας ενστάσεις και αιτιάσεις των επικριτών της κυβερνητικής πολιτικής, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων οι οποίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν βελτιωτικά του νομοθετήματος. «Είστε εδώ μέσα μόνοι, μόνοι από όλα τα κόμματα και από όλη την κοινωνία», υποστήριξε απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Ν. Φίλης, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει και επικοινωνιακά το γεγονός ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψηφίζει το σχέδιο νόμου. Ωστόσο, όπως καταδείχθηκε στη συνέχεια, από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων, εκτός από την κυβέρνηση ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ που δέχθηκε πυκνά πυρά για τις επιλογές του στην εκπαίδευση την προηγούμενη περίοδο. «Κάνετε μπαλώματα πάνω στην καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», είπε η Χαρά Κεφαλίδου (ΚΙΝΑΛ). «Οι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ μένουν άθικτοι και όχι μόνο τους διατηρεί αλλά και τους “εμπλουτίζει” από πάνω και η Ν.Δ.», σχολίασε ο Ιω. Δελλής (ΚΚΕ). «Ράβετε και ξηλώνετε, οι νυν και οι πρώην», τόνισε η Σοφία Ασημακοπούλου (Ελλ. Λύση). Μόνο η εισηγήτρια του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα απέφυγε αναφορές στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους, ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μετατρέπει σε «πειραματόζωα τα παιδιά», υπεραμύνθηκε των επιλογών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ (υπήρξε και εκείνος υπουργός Παιδείας), κατηγόρησε εκ νέου τη Ν.Δ. πως υπονομεύει το δημόσιο σχολείο και χαρακτήρισε το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου «αντιπαιδαγωγικό».

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής συζήτησης είναι το γεγονός ότι έναντι των επισημάνσεων από πολλές πλευρές ότι δεν υπάρχει πρόνοια για την ειδική εκπαίδευση, η κυρία Κεραμέως παρέπεμψε σε μελλοντικό νομοθέτημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή