Επιστρέφουν στα θρανία οι Βρετανοί μαθητές

Επιστρέφουν στα θρανία οι Βρετανοί μαθητές

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η σταδιακή επιστροφή στα θρανία ξεκίνησε χθες στη Βρετανία, παράλληλα με την άρση των περιορισμών για συναντήσεις έως έξι ατόμων σε εξωτερικούς χώρους. Σε μια ενέργεια που συμβολίζει τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα, μετά το σφοδρό πλήγμα των 38.500 θανάτων από την πανδημία, η 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ φωτογραφήθηκε χθες να ιππεύει ένα από τα αγαπημένα της πόνι.

Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα κινείται τις τελευταίες ημέρες το Ιράν, μία από τις πρώτες χώρες που επλήγησαν από την πανδημία, και στην οποία τώρα ενδέχεται να βρίσκεται σε εξέλιξη το «δεύτερο κύμα». Τα κρούσματα χθες στη χώρα έφθασαν τις 3.000, αντί 800 στις αρχές Μαΐου, ενώ νέα αύξηση παρουσιάζουν και οι θάνατοι, που ανήλθαν σε 80. «Η επιδημία δεν έχει τελειώσει και μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιστρέψει, αν ο λαός δεν ακολουθήσει τις οδηγίες», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας, Σεντ Ναμάκι.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα είναι επικεντρωμένα σε τρεις επαρχίες, ενώ υπάρχει περίπτωση μέρος της αύξησης να οφείλεται στην αυξημένη διαθεσιμότητα διαγνωστικών ελέγχων, αλλά οι Αρχές είναι ξεκάθαρα ανήσυχες.

Η απόφαση για σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας ελήφθη υπό την πίεση της οικονομικής ζημίας των 2,5 δισ. δολαρίων που εκτιμάται πως προξένησε ο κορωνοϊός στη χώρα.

Στη γειτονική Τουρκία, χθες άνοιξε εκ νέου, μετά δύο μήνες, το Μεγάλο Παζάρι της Κωνσταντινούπολης, αν και εξακολουθεί η απαγόρευση εξόδου από το σπίτι ατόμων κάτω των 18 και άνω των 60 ετών.

Εν τω μεταξύ, στην Ιταλία, ο πύργος της Πίζας είναι πάλι επισκέψιμος από χθες, ενώ στη Γαλλία, στην Ολλανδία, στη Νορβηγία και στη Φινλανδία άνοιξαν εκ νέου εστιατόρια και καφετέριες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή