H νέα συλλογή Hampton της BAUME & MERCIER

H νέα συλλογή Hampton της BAUME & MERCIER

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παραλληλόγραμμη συλλογή της Baume & Mercier, με την χαρακτηριστική Art Deco αισθητική, η οποία είναι δανείστηκε το όνομά της από τα Χάμτονς, τον δημοφιλέστερο προορισμό θερινών διακοπών των Νεοϋορκέζων, επιστρέφει το 2020 ανανεωμένη με πολλά αξιόλογα μοντέλα. Εάν, πέρα από το προσεγμένο design και την ελβετική μηχανική αξιοπιστία προσθέσει κανείς στην εξίσωση και την εξαιρετικά ελκυστική τιμή, είναι προφανές ότι τα νέα Hampton είναι μία εξαιρετικά δελεαστική πρόταση, ιδιαίτερα για όσους θέλουν να αποκτήσουν το πρώτο τους «καλό» ρολόι ή για να προσφέρουν ένα δώρο που θα εκτιμηθεί. Η συλλογή Hampton γεννήθηκε το 1994 και αναβίωνε σχεδιαστικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα παλαιότερων μοντέλων της Baume & Mercier, ιδιαίτερα της Art Deco εποχής, δηλαδή από το 1910 έως περίπου το 1939, όταν ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ένα αιώνα αργότερα η ελβετική εταιρεία μας ξαναδίνει λίγη γεύση από τα Roaring Twenties, με μία σειρά μοντέλων που αν και έχουν νοσταλγική διάθεση, συμβαδίζουν απόλυτα με τη σύγχρονη εποχή.

H νέα συλλογή Hampton της BAUME & MERCIER-1

Τα νέα Hampton έκαναν πρεμιέρα στην ψηφιακή πλατφόρμα της Watches & Wonders 2020, τον περασμένο Απρίλιο. Έχουν πλέον πιο απαλές φόρμες, οι αιχμηρές γωνίες του παρελθόντος έχουν στρογγυλευθεί, οι επιφάνειες είναι λείες και αντανακλούν υπέροχα το φως. Η συλλογή αποτελείται από ατσάλινα μοντέλα σε τρία μεγέθη: Small (35 x 22,2 mm), medium (43 x 27,5 mm) και large (48 x 31 mm).

H νέα συλλογή Hampton της BAUME & MERCIER-2

Τα αυτόματα μοντέλα έχουν ανοιχτή πλάτη, η οποία βιδώνει με τέσσερις βίδες και έχει διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού ώστε να φαίνεται ο μηχανισμός, ενώ τα quartz μοντέλα έχουν κλειστή πλάτη. 

H νέα συλλογή Hampton της BAUME & MERCIER-3

Κρύσταλλο ζαφειριού σφραγίζει και το μπροστινό μέρος των ρολογιών. Τα καντράν έχουν απλικέ αραβικούς αριθμούς και μακρόστενες μπάρες στις ενδείξεις των ωρών, σπαθοειδείς δείκτες και η πλάκα τους είναι στα μεν ανδρικά μοντέλα σε ασημί χρώμα με διάφορες υφές οπαλίνας ενώ στα γυναικεία υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε λευκό φίλντισι, ασημένια οπαλίνα ή μπλε σατινέ υφή.

H νέα συλλογή Hampton της BAUME & MERCIER-4

Τα μικρότερου μεγέθους ρολόγια φέρουν έναν quartz μηχανισμό τελευταίας γενιάς. Τα ανδρικά μοντέλα έχουν αυτόματους μηχανισμούς με ρότορα διακοσμημένο σε μοτίβο Côtes de Genève και αναλόγως του μοντέλου προσφέρουν 38 ή 42 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Κορυφαίο από πλευράς λειτουργιών είναι ένα ρολόι με μεγάλη ημερομηνία, δεύτερη ώρα και ένδειξη ημέρας/νύχτας. Το συγκεκριμένο φιλοξενεί έναν άψογα φινιρισμένο αυτόματο μηχανισμό Soprod TT651 με 42 ώρες power reserve.

H νέα συλλογή Hampton της BAUME & MERCIER-5

Τα νέα Hampton τυλίγονται γύρω από τον καρπό είτε με μπρασελέ τριών συνδέσμων είτε με φίνα δερμάτινα λουράκια. Τα ανδρικά φορούν λουράκια από μαύρο δέρμα αλιγάτορα ή λείο δέρμα σε διάφορα χρώματα, όπως καφέ, γκρι και σκούρο μπλε. Τα γυναικεία προσφέρουν πολλές δυνατότητες αλλαγής λουριού ανάλογα με τη διάθεση και το στιλ της κατόχου τους: εκτός από τα πιο «σοβαρά» ανοιχτό καφέ και σκούρο γκρι, υπάρχει πλήθος χρωματισμών για να επιλέξει κανείς. Έντεκα νέα λουράκια προσέθεσε φέτος στις επιλογές της η Baume & Mercier: γαλάζιο του ωκεανού, κοραλί, τυρκουάζ, πράσινο του λάιμ, πράσινο, λιλά, μαύρο, μοβ, κόκκινο της παπαρούνας, κίτρινο του μάγκο.

Μία γεύση από τα νέα Hampton της Baume & Mercier στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για την Baume & Mercier εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Χρονοφλάμ (τηλ.: 210-3224746)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή