Οι αναγνώστες ταξιδεύουν: Μάλτα

Οι αναγνώστες ταξιδεύουν: Μάλτα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε γωνιά αυτού του νησιού φέρει το δικό της πολιτισμικό στίγμα, με μια αισθαντικότητα σε ταξιδεύει στη δική της εποχή. Από τους αποίκους της αρχαίας Μελίτης έως τους Σαρακηνούς και τους ιππότες του Αγίου Ιωάννη, πολλοί επίδοξοι κατακτητές άφησαν την ιστορική ή αρχιτεκτονική σφραγίδα τους.

Τα πέτρινα οχυρά της Βαλέτα σε μεταφέρουν στη Μεγάλη Πολιορκία, εμπνέοντας την αγωνία εκείνου του φοβερού αγώνα ανάμεσα σε σταυρό και ημισέληνο. Στα ανέγγιχτα από τον χρόνο σοκάκια της Μντίνα, η σιγή αποκαλύπτει χαμένα μυστικά, ενώ ζωηρές βουκαμβίλιες χαϊδεύουν την απέθαντη πέτρα τους.

Τίποτε δεν κατάφερε να ταράξει τη φυσική αρμονία αυτού του τόπου, όσο δραματικό κι αν ήταν. Άπαντες λύγισαν στο αιώνιο χωνευτήρι της. Και ποιος άλλωστε θα έδειχνε ασέβεια μπροστά στο γαλανό της θάλασσας και του ουρανού, που αγκαλιάζει το ήρεμο μπεζ των κτισμάτων; Μαγεία σημαίνει το πολιτιστικό συνταίριασμα ανθρώπινου και φυσικού. Τέτοιο θα βρεις άπλετο εδώ, αξίζει!

– Γιάννης Σαρρής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή