Αρχές Ιουλίου τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης δοκιμής για τη θεραπεία της COVID-19

Αρχές Ιουλίου τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης δοκιμής για τη θεραπεία της COVID-19

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πρώτα αποτελέσματα από την μεγαλύτερη φαρμακευτική δοκιμή παγκοσμίως για την θεραπεία της COVID-19 πιθανόν να είναι διαθέσιμα στις αρχές Ιουλίου, δήλωσε την Τρίτη ένας από τους επιστήμονες που ηγείται της μελέτης με τίτλο Recovery, η οποία έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Τα πρώτα στοιχεία από την μελέτη είναι πιθανόν να προκύψουν από ένα είδος στεροειδούς, που ονομάζεται χαμηλής-δόσης Δεξαμεθαζόνη και χρησιμοποιείται για περιορισμό της φλεγμονής», αναφέρει ο καθηγητής Ιατρικής και επιδημιολόγος, Μάρτιν Λάντρεϊ.

Στη δοκιμή συμπεριλαμβάνονται μέχρι στιγμής 11.000 ασθενείς από ενός έως 109 ετών σε 175 νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Είναι μικρές οι πιθανότητες να υπάρξει μία καθοριστική νίκη» από τις δοκιμές, και γι’ αυτό το λόγο η μελέτη εξετάζει ήδη υπάρχοντα φάρμακα για να διαπιστωθεί εάν μπορούν να επαναπροσαρμοστούν για να συμβάλουν στη θεραπεία της COVID-19, δήλωσε ο Λάντρεϊ.

«Προς το παρόν δεν έχουμε στη διάθεσή μας θεραπείες, γι’ αυτό θα μας καθοδηγήσουν τα πρώτα αποτελέσματα», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή