Αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς το Κατάρ

Αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς το Κατάρ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναστολή των πτήσεων από και προς το Κατάρ λόγω του κορωνοϊού έως και τις 15 Ιουνίου 2020 ανακοίνωσε χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ο λόγος είναι ο εντοπισμός 12 ατόμων θετικών στον ιό, που έφτασαν προχθές το βράδυ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήση της Qatar Airlines από την Ντόχα. Στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 91 άτομα, τα οποία και ελέγχθηκαν από υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Από τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό, εννέα είναι υπήκοοι Πακιστάν προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο Ελληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας. Ολοι οι επιβαίνοντες θα παραμείνουν σε ξενοδοχεία καραντίνας, οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι για επτά ημέρες, με την παρέλευση των οποίων θα υποβληθούν ξανά σε τεστ.

Συνολικά χθες ανακοινώθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας 19 νέα κρούσματα. Ο αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων περιστατικών ανέρχεται πλέον σε 2.937. Δεν καταγράφηκε νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 11 ασθενείς.

Εν τω μεταξύ, σε τεστ αντισωμάτων, προκειμένου να εξεταστεί πόσοι έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, θα υποβληθούν οι εργαζόμενοι σε μονάδες υγείας της χώρας μας. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, από χθες ξεκίνησε πρόγραμμα διεξαγωγής τεστ αντισωμάτων σε εργαζομένους στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, τις Τοπικές Ομάδες Υγείας και στα τοπικά και περιφερειακά ιατρεία. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τις μονάδες της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και εντός του Ιουνίου σχεδιάζεται να έχει ολοκληρωθεί στις υγειονομικές δομές και των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στο τεστ αντισωμάτων μπορούν να υποβληθούν, εκτός από τους επαγγελματίες υγείας, και το μόνιμο προσωπικό των δομών και πάσης φύσεως προσωπικό που υπηρετεί με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, δηλαδή υπάλληλοι σε απόσπαση ή με μετακίνηση από άλλη υπηρεσία, συμβασιούχοι, προσωπικό συνεργείων καθαρισμού και υπηρεσιών σεκιούριτι κ.ά., οι οποίοι θα κάνουν το τεστ στον φορέα όπου υπηρετούν σήμερα. Εκτός από τις μονάδες υγείας, σε τεστ αντισωμάτων θα υποβληθεί και το προσωπικό δομών που υπάγονται στο υπουργείο Υγείας, όπως οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, το προσωπικό των φαρμακείων ΕΟΠΥΥ και εργαζόμενοι σε αποκεντρωμένες δομές των ψυχιατρείων (ξενώνες, οικοτροφεία). Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο τεστ αντισωμάτων είναι εθελοντική για τους εργαζομένους. Η αιμοληψία θα γίνεται στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, στο πλαίσιο λειτουργίας των τακτικών ιατρείων, και τα δείγματα θα αποστέλλονται είτε στο πλησιέστερο νοσοκομείο που υπάρχει εγκατεστημένος αναλυτής είτε στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Η συλλογή των αποτελεσμάτων θα γίνεται με μέριμνα κάθε υγειονομικής περιφέρειας και τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για επιδημιολογικούς σκοπούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή