Μπάιντεν: Ανάβετε τις φλόγες του μίσους

Μπάιντεν: Ανάβετε τις φλόγες του μίσους

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. Παρομοιάζοντας τη ρητορική του Τραμπ με αυτήν των Νότιων ρατσιστών κατά τη δεκαετία του 1960 και κατηγορώντας τον για υπονόμευση των υψηλότερων ιδανικών της Αμερικής, ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, Τζο Μπάιντεν, υπογράμμισε πως αυτή η χώρα «κραυγάζει πως χρειάζεται ηγεσία». «Αυτό θέλουμε να είμαστε; Αυτό να κληροδοτήσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας; Φόβο, θυμό, αλληλοκατηγορίες αντί για την αναζήτηση της ευτυχίας;», αναρωτήθηκε σε ομιλία του στη Φιλαδέλφεια κι ενώ το προβάδισμά του κυμαίνεται από 8%-10% έναντι του προέδρου. Προκριματικές εκλογές σε εννέα αμερικανικές πολιτείες και στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον διεξήχθησαν χθες, εν μέσω χάους από τις διαδηλώσεις, απαγορεύσεων κυκλοφορίας λόγω ταραχών και αναστάτωσης λόγω κορωνοϊού.

Οι προκριματικές εκλογές διεξάγονται παρότι ο τέως αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν τρέχει χωρίς αντίπαλο μετά την απόσυρση του Μπέρνι Σάντερς. Οι εκλογές είναι μια πρόβα τζενεράλε για τον Νοέμβριο, καθώς σε πολλές πολιτείες δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε τόσο ευρεία κλίμακα η επιστολική ψήφος. Κάποιες πολιτείες, όπως το Ορεγκον, έστειλαν ψηφοδέλτια μέσω ταχυδρομείου σε όλους τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ άλλες, όπως η Καλιφόρνια (που έχει ήδη ψηφίσει), ανακοίνωσαν ότι θα το κάνουν ενόψει του Νοεμβρίου. Το θέμα προξενεί ανησυχία στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ιδίως σε πολιτείες των οποίων ο ρόλος στην επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ είναι κρίσιμος, όπως η Πενσιλβάνια. Στην πολιτεία αυτή, ο αριθμός ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος που ενεγράφησαν στον κατάλογο ψηφοφόρων διά αλληλογραφίας είναι διπλάσιος από τον αντίστοιχο αριθμό Ρεπουμπλικανών. Αν η υγειονομική κρίση συνεχιστεί καθιστώντας αδύνατη την προσέλευση μεγάλου αριθμού ατόμων στους κλειστούς χώρους των εκλογικών τμημάτων, τότε το ποιες κατηγορίες πληθυσμού έχουν πρόσβαση στην επιστολική ψήφο και ποιες όχι μπορεί να αποδειχθεί «κλειδί» της αναμέτρησης. Σε μια άλλη εξέλιξη, η φημολογία περί καθόδου του υπουργού Εξωτερικών και πρώην επικεφαλής της CIA Μάικ Πομπέο στην πολιτική διαψεύσθηκε, καθώς εξέπνευσε χθες η προθεσμία εκδήλωσης υποψηφιοτήτων στο Κάνσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή