Η Γαλλία στέλνει εξοπλισμό ιατρικής φροντίδας στην Ελλάδα

Η Γαλλία στέλνει εξοπλισμό ιατρικής φροντίδας στην Ελλάδα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα, αντιμέτωπη με μαζικές αφίξεις μεταναστών στην επικράτειά της, απηύθυνε αίτημα στήριξης μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των ευάλωτων πληθυσμών στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη και τον περιορισμό των υγειονομικών κινδύνων που σχετίζονται με την επιδημία του Covid-19. Ανταποκρινόμενη στο αίτημα αυτό, η Γαλλία αποστέλλει δια θαλάσσης τέσσερις οικίσκους ιατρικής φροντίδας.

Το υλικό αυτό, το ταξίδι του οποίου ξεκίνησε από το λιμένα της Χάβρης, θα καταστήσει δυνατή την εγκατάσταση στη Χίο ενός κινητού ιατρείου υπό τη διαχείριση των ελληνικών αρχών.

Η επιχείρηση αυτή, που διευκολύνθηκε από τις υπηρεσίες της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, αποτελεί έκφραση της αλληλεγγύης της Γαλλίας προς την Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει συρροή μεταναστών και αιτούντων άσυλο.

Η Γαλλία στέλνει εξοπλισμό ιατρικής φροντίδας στην Ελλάδα-1

Ο εξοπλισμός, που αναμένεται να φτάσει στον Πειραιά στα τέλη Ιουνίου, μεταφέρεται χάρη στη συνδρομή του Ιδρύματος CMA-CGM, που έχει συνάψει σύμβαση εταιρικής σχέσης με το κέντρο στήριξης και αντιμετώπισης κρίσεων του Υπουργείου Ευρώπης και εξωτερικών υποθέσεων της Γαλλίας. Πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της σύμβασης αυτής.

Η Γαλλία στέλνει εξοπλισμό ιατρικής φροντίδας στην Ελλάδα-2

Το Ίδρυμα CMA-CGM δέχθηκε επίσης να μεταφέρει 700 κιλά φαρμακευτικού υλικού, προσφορά του Ιδρύματος Tulipe, προς χρήση από το υγειονομικό προσωπικό επικεφαλής της κινητής ιατρικής μονάδας.

Εξάλλου, το Υπουργείο Ευρώπης και εξωτερικών υποθέσεων συνεχίζει να υποστηρίζει τις ΜΚΟ που αναπτύσσουν ανθρωπιστικά προγράμματα προς όφελος των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο στα ελληνικά νησιά.

Η Γαλλία στέλνει εξοπλισμό ιατρικής φροντίδας στην Ελλάδα-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή