Με αριθμημένες θέσεις στην Επίδαυρο

Με αριθμημένες θέσεις στην Επίδαυρο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Φεστιβάλ Αθηνών θα αριθμηθούν τα άνω διαζώματα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, όπως είπε στην «Κ» η καλλιτεχνική διευθύντρια Κατερίνα Ευαγγελάτου, για την εναρμόνιση του θεσμού με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Χρειάστηκε να γίνει λεπτομερής αρχιτεκτονική αποτύπωση των άνω διαζωμάτων του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου και του Ηρωδείου, προκειμένου να υπάρχει ακριβής εικόνα των εδωλίων, πολλά εκ των οποίων είναι σπασμένα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, στην Επίδαυρο ειδικά. Καταστρώνουμε παράλληλα σχέδιο για τον κάνναβο, o οποίος θα επιτρέψει τη μέγιστη χωρητικότητα σύμφωνα με τις οδηγίες», σημειώνει η ίδια.

Γι’ αυτό και δεν είναι ακόμη γνωστός ο ακριβής αριθμός των θεατών που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις συναυλίες και τις παραστάσεις στο «Υποσύνολο – Fragment» του φεστιβάλ, όπως ονομάστηκε η φετινή, ειδική διοργάνωση, χωρίς να ταλαιπωρηθούν κατά την είσοδο και έξοδο στο Ηρώδειο και στην Επίδαυρο.

Ακόμα και η έναρξη του φεστιβάλ είναι ασυνήθιστη. Αντί για τους συντελεστές, τους ηθοποιούς και το κοινό, πάρτι θα στήσουν φέτος οι 40 γλυπτικές φιγούρες του Διονύση Καβαλλιεράτου στο έργο «Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης», που ανοίγει την Παρασκευή 5 Ιουνίου στο Ηρώδειο με τη σύμπραξη του οργανισμού ΝΕΟΝ. 

Τελικά, από τις 70 εκδηλώσεις που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, μόνο οι 17 θα υλοποιηθούν φέτος λόγω των υγειονομικών μέτρων που «έκλεισαν» την Πειραιώς 260. Το Ηρώδειο θα φιλοξενήσει συναυλία αφιερωμένη στον Θάνο Μικρούτσικο, γκαλά Μπετόβεν από την ορχήστρα της ΕΡΤ και την ΚΟΑ, την όπερα «Η επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα» από την Καμεράτα, δύο γκαλά όπερας από την ΕΛΣ, έργα Μπάρτοκ και Βιβάλντι από την ΚΟΘ και συναυλίες της Μόνικας και του Γιάννη Αγγελάκα. Το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει «Πέρσες» και «Λυσιστράτη» στην Επίδαυρο από τους Δημήτρη Λιγνάδη και Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, αντιστοίχως, ενώ το ΚΘΒΕ θα εμφανιστεί με «Ορνιθες» σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα.

Στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου θα δούμε τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη σε μια live looping εκδοχή από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, συναυλίες του Μιχάλη Καλκάνη και της Σαββίνας Γιαννάτου και δύο όπερες, την «Κιβωτό του Νώε» του Μικελάντζελο Φαλβέτι από την ομάδα «Ραφή» και το έργο «Εχω μάτια στ’ αυτιά» του Φρανσίς Πουλένκ από τη Μαρία Πανουργιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή