Αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ

Αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ θα αυξήσει την κατηγορία εναντίον του απολυθέντα αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν  Ο Γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα, Κιθ Έλισον και θα απαγγείλει κατηγορίες εναντίον των τριών άλλων απολυθέντων αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Star Tribune.

Η Δημοκρατική βουλευτής της Μινεσότα Έιμι Κλόμπουσαρ επιβεβαίωσε το δημοσίευμα.

Ο 44χρονος Σόβιν, που γονάτισε στον λαιμό του Φλόιντ, απολύθηκε και έπειτα συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες την περασμένη εβδομάδα για φόνο τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Η νέα κατηγορία, – φόνου δεύτερου βαθμού – επιφέρει ποινή κάθειρξης έως και 40 χρόνια, 15 χρόνια περισσότερο από την ανώτατη ποινή του φόνου τρίτου βαθμού.

Οι άλλοι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υόθεση– ο Τόμας Λέιν, ο Αλεξάντερ Κουένγκ και ο Του Θάο, θα κατηγορηθούν για συναυτουργία και συνέργεια σε δολοφονία δεύτερου βαθμού τόνισε η εφημερίδα της Μινεσότα.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα, Κιθ Έλισον,  που διερευνά την υπόθεση δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τους άλλους τρεις αστυνομικούς και αύξησε την εγγύηση σε κάθε έναν από αυτούς σε 1 εκατομμύριο δολάρια.

«Αυτό είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα για δικαιοσύνη» έγραψε σε tweet της η Δημοκρατική βουλευτής της Μινεσότα Έιμι Κλόμπουσαρ.

Οι διαδηλωτές απαιτούσαν να κατηγορηθούν και άλλοι αστυνομικοί για τον φόνο του 46χρονου Αφροαμερικανού Φλόιντ.

Ο Μπέντζαμιν Κραμπ, ο δικηγόρος της οικογένειας Φλόιντ, με tweet του ανέφερε ότι η οικογένεια υποδέχθηκε την είδηση ως μια «γλυκόπικρη στιγμή» και ήταν πολύ ικανοποιημένοι που ο Έλισον αύξησε την κατηγορία εναντίον του Σόβιν και απήγγειλε κατηγορίες και στους άλλους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

Σε συνέντευξη του στο CNN, ο Κραμπ πρόσθεσε πως ειπώθηκε στην οικογένεια Φλόιντ ότι η έρευνα συνεχίζεται και πως οι κατηγορίες μπορεί να τροποποιηθούν ξανά. Η οικογένεια, τόνισε ο δικηγόρος, πιστεύει ότι ο Σόβιν μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος και με κατηγορία φόνου πρώτου βαθμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή