Σέντρα και… βλέπουμε στη Σούπερ Λιγκ 2

Σέντρα και… βλέπουμε στη Σούπερ Λιγκ 2

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση να διεξαχθούν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος πήραν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, στη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν χθες στα γραφεία του Συνεταιρισμού. Παράλληλα, οι σύλλογοι της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας συμφώνησαν να καταθέσουν τη δική τους πρόταση για αναδιάρθρωση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ενώ θα συστήσουν και μια επιτροπή προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και την ΕΡΤ ώστε να συζητηθεί το θέμα των χρημάτων που οφείλονται για τη φετινή σεζόν.

Η συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή, καθώς οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές, ενώ παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκαν συγκεκριμένες ημερομηνίες για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά, ότι θα έχουμε ξανά σέντρα.

Οσον αφορά τις ημερομηνίες, οι ομάδες κατέληξαν στο ότι οι δύο αγωνιστικές που απομένουν μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου να γίνουν στις 29/6 και 5/7, ενώ αντίθετα έμεινε μετέωρη η ημερομηνία έναρξης των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Υπέρ της συνέχισης ψήφισαν πέντε ομάδες (Χανιά, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Καραϊσκάκης και Απόλλων Λάρισας), ενώ λευκό ψήφισαν οι τρεις εκπρόσωποι της Football League, η ΕΠΟ και ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Από κει και πέρα η πρόταση για την αναδιάρθρωση που αναμένεται να καταθέσει η Λίγκα μοιάζει –αυτή τη στιγμή τουλάχιστον– μη υλοποιήσιμη. Συγκεκριμένα, θα εισηγηθεί να μην υπάρξει κανείς υποβιβασμός σε καμία από τις τρεις εθνικές κατηγορίες και την άνοδο στη SL1 τεσσάρων ομάδων, ενώ παράλληλα να ανεβούν και οκτώ ομάδες από τη Football League στη SL2. Συνεπώς, να υπάρχουν 18 ομάδες στη SL1, 16 στη SL2 και 14 στη FL, σενάριο στο οποίο έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή του ο κύριος χρηματοδότης της μεγάλης κατηγορίας, η Nova, κυρίως στον αριθμό των ομάδων στη μεγάλη κατηγορία. 

Οσον αφορά τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, προκειμένου οι ομάδες να πάρουν τα υπόλοιπα χρήματα από την ΕΡΤ, αυτά θα πρέπει να διεξαχθούν κανονικά, όμως αν τελικά υπάρξει αναδιάρθρωση είναι… αχρείαστα. Στην αντίθετη περίπτωση μόνο υπερβολή μπορεί να θεωρηθεί η διεξαγωγή των πλέι άουτ, καθώς Καλαμαριά και Κέρκυρα είναι ήδη υποβιβασμένες, ενώ παράλληλα θεωρείται πολύ δύσκολο έως απίθανο να συμπεριληφθούν οι συγκεκριμένοι αγώνες κατάταξης στο πρόγραμμα της ΕΡΤ, από τη στιγμή που δεν θα έχουν κανένα ενδιαφέρον.

Κ.Κ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή