Επικοινωνία Αναστασιάδη – Μέρκελ για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας

Επικοινωνία Αναστασιάδη – Μέρκελ για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις τουρκικές παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και των συνεπειών της, θέματα που αφορούν την ΕΕ και τη διμερή συνεργασία Κύπρου – Γερμανίας συζήτησαν σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, ο πρόεδρος της Κύπρου ανέφερε πως είχε μια θετική και εποικοδομητική συνομιλία με την καγκελάριο Μέρκελ, κατά την οποία συζήτησαν για τις στρατηγικές εξόδου από την πανδημία του κορωνοϊού, τις προοπτικές για τον τουρισμό μετά την πανδημία, την ενισχυμένη συνεργασία Κύπρου – Γερμανίας, την ΕΕ, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σημείωσε ακόμη πως προέβη σε ενημέρωση για τις τουρκικές παράνομες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου και ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη συζήτηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέπτυξε το εύρος των δυσμενών συνεπειών, αλλά και τον αποσταθεροποιητικό χαρακτήρα των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας.

Υπήρξε συναντίληψη μεταξύ των δύο ηγετών σε σχέση με τον ρόλο που η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διαδραματίσει, η οποία θα πρέπει να συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Τουρκίας ενεργώντας αποφασιστικά, εμμένοντας στην υλοποίηση των αποφάσεων της, και επιδεικνύοντας εμπράκτως αλληλεγγύη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Καγκελάριος της Γερμανίας συμφώνησαν να παραμείνουν οι δύο χώρες σε στενή επαφή και διαβούλευση, σε όλα τα επίπεδα, ενόψει και της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, η κα Μέρκελ συνεχάρη τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα θετικά αποτελέσματα που καταγράφει η Κύπρος και τον ενημέρωσε ότι η Κύπρος περιλαμβάνεται μεταξύ των χωρών που θεωρούνται ασφαλείς προορισμοί για τους Γερμανούς υπηκόους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Καθημερινή Κύπρου 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή