Προθεσμία τριάντα ημερών ζήτησε ο Παπαγγελόπουλος

Προθεσμία τριάντα ημερών ζήτησε ο Παπαγγελόπουλος

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Δημ. Παπαγγελόπουλου προσήλθαν χθες το απόγευμα, έπειτα από κλήση τους ως υπόπτων, με στόχο να ενημερωθούν για το υλικό το οποίο τους αφορά, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, καθώς και τρία μη πολιτικά πρόσωπα –Ι. Φιλιππάκης, Αλ. Τάρκας, Ιωάννα Παπαδάκου– που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκ μέρους των μη πολιτικών προσώπων ετέθη ζήτημα μη ορθής κλήσης τους, ενώ υποβλήθηκε γενικότερα αίτημα να λάβουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως επί των χιλιάδων σελίδων υλικού, που βεβαίως έχει ψηφιοποιηθεί.

Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τον συνήγορο του κ. Παπαγγελόπουλου Δ. Τσοβόλα να ζητεί προθεσμία ενός μηνός και να σημειώνει ότι εάν δεν συμβεί αυτό, θα φανεί ότι η διαδικασία δεν υπηρετεί την αλήθεια. Επίσης, από πλευράς του κ. Παπαγγελόπουλου υποβλήθηκε αίτημα για κλήση σειρά μαρτύρων, με τον κ. Τσοβόλα να κάνει μεταξύ άλλων λόγο και για τον Αντ. Σαμαρά. «Δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει», φέρεται να σχολίασε λίγο μετά την αποχώρησή του από την αίθουσα της συνεδρίασης ο κ. Παπαγγελόπουλος. Στο πρόσωπο του κ. Σαμαρά φέρεται να αναφέρθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Λάππας, ο οποίος επίσης φέρεται να συμφώνησε με το επιχείρημα ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να καλούνται από την Επιτροπή μη πολιτικά πρόσωπα.

Από την πλευρά των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, επανακατατέθηκε το αίτημα να κληθεί και η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Νωρίτερα, σε κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Επιτροπή, ανέβαζαν τους τόνους: «Η πλειοψηφία της Προανακριτικής προχωράει σε ένα ακόμη πραξικόπημα, μετατρέποντας μια κοινοβουλευτική επιτροπή σε κομματικό  όργανο της Ν.Δ. Απόδειξη ότι αρνούνται έως και σήμερα να έρθουν και να καταθέσουν ως μάρτυρες ανώτεροι και ανώτατοι εν ενεργεία δικαστικοί, όπως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή