Omu rice yoshoku style από τον Άρη Βεζενέ

Omu rice yoshoku style από τον Άρη Βεζενέ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: για 1-2 μερίδες / Προετοιμασία: 20΄ / Χρόνος: 30΄

Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο Άρης Βεζενές ετοιμάζει omu rice yoshoku style.

* Ο Άρης Βεζενές είναι ο σεφ των εστιατορίων Vezene και Birdman.

Υλικά

  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2 σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 1 μεσαίο ξερό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 100 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, σε μικρά κυβάκια
  • 100 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 50 γρ. tonkatsu sauce (γιαπωνέζικη κέτσαπ, σε καταστήματα με έθνικ προϊόντα όπως La Tienda, Salamat, Wok shop) ή εναλλακτικά κέτσαπ αραιωμένη με 1 κουτ. σούπας νερό
  • 3 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 30 γρ. από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το καρότο, το σέλερι και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Ρίχνουμε τη σάλτσα ή την κέτσαπ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 2 λεπτά. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ρύζι σε δόσεις και ανακατεύουμε κυκλικά. Σε αυτή τη φάση κάνουμε ένα τηγανητό ασιατικό ρύζι. Κάνουμε περιμετρικούς κύκλους με τη σπάτουλα, αδειάζουμε στο κέντρο, και μετά σπάμε το ρύζι ούτως ώστε να απλωθεί και να θωρακιστεί. Θέλουμε να γίνει τραγανό. Συνεχίζουμε για περίπου 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και κρατάμε το ρύζι σε ένα μπολ.

Καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, αλατίζουμε και χτυπάμε απαλά. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά. Μόλις η επιφάνεια της ομελέτας αρχίζει να πήζει προσθέτουμε το μίγμα του ρυζιού κατά μήκος της ομελέτας στη μια πλευρά της. Διπλώνουμε την άλλη πλευρά επάνω στην ομελέτα σχηματίζοντας ένα φάκελο ή ένα ρολό που στο κέντρο του βρίσκεται το ρύζι.

Μεταφέρουμε την ομελέτα σε πιάτο με τη πλευρά της ένωσης προς τα κάτω. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με λίγη κέτσαπ ή σάλτσα tonkatsu στο πλάι, κι αν μας έχει περισσέψει και τηγανητό ρύζι το σερβίρουμε κι αυτό στο πλάι της ομελέτας.

Tip: Το Yoshoku είναι ένα δυτικότροπο στυλ γιαπωνέζικης κουζίνας. Στο Birdman είναι ένα κλασικό φαγητό προσωπικού ή μεταμεσονύκτιο μεζεδάκι με μπίρα. Στην Ιαπωνία είναι ένα πιάτο για όλες τις ώρες, με ότι απέμεινε… Απλώς στην Ιαπωνία, πάντα περισσεύει ρύζι.

Στο ποτήρι μας: Σάκε, ροζέ, φρέσκα Αγιωργίτικα και Pinot noir.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή