Στους δρόμους οι Βρετανοί κατά του ρατσισμού παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών

Στους δρόμους οι Βρετανοί κατά του ρατσισμού παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες Λονδρέζοι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην Πλατεία του Κοινοβουλίου, για να διαδηλώσουν κατά του ρατσισμού και της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις των αρχών για αποφυγή του συνωστισμού στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Η επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι παρότι αντιλαμβάνεται τη συναισθηματική φόρτιση από τα συμβάντα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο κόσμος πρέπει να εκφραστεί με άλλους τρόπους λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί για τη δημόσια υγεία η πανδημία του COVID-19.

«Θα προτιμούσα ο κόσμος να μην έβγαινε μαζικά στους δρόμους να διαδηλώσει για κανέναν λόγο αυτή τη χρονική στιγμή, οποια κι αν είναι η αιτία», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ντέιμ Κρεσίντα, προσθέτοντας ότι η συγκέντρωση πολλών ατόμων δεν είναι μόνο παράνομη, αλλά βάζει σε περιττό κίνδυνο τους παρευρισκόμενους και τις οικογένειες τους.

Εντούτοις, οι διοργανωτές της κινητοποιήσης ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να κρατούν απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και να φορούν μάσκα, ενώ τόνισαν και ότι «όσοι είναι εδώ για βίαιες ταραχές, δεν αποτελούν μέρος του (αντιρατσιστικού) σκοπού». Επίσης, από την κινητοποίηση δεν έλειψαν και τα συνδυαστικά μηνύματα για τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, όπως ένα πανό που έκανε λόγο για «έναν ιό πιο επικίνδυνο από τον COVID-19, τον ρατσισμό». 

Κινητοποιήσεις υπέρ του κινήματος Black Lives Matter λάμβανουν χώρα και σε άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως στο Μάντσεστερ, το Κάρντιφ, το Λέστερ και το Σέφιλντ, όπου χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Αμερικανούς διαδηλωτές, που συνεχίζουν να διαδηλώνουν αμείωτα σε πολλές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή