ΗΠΑ: Για βιαιοπραγία σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται οι αστυνομικοί που έσπρωξαν ηλικιωμένο σε διαδήλωση

ΗΠΑ: Για βιαιοπραγία σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται οι αστυνομικοί που έσπρωξαν ηλικιωμένο σε διαδήλωση

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατηγορίες για βιαιοπραγία σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν το Σάββατο σε δύο αστυνομικούς από το Μπάφαλο, οι οποίοι διακρίνονται σε ένα βίντεο να σπρώχνουν και να ρίχνουν στο έδαφος έναν ηλικιωμένο διαδηλωτή, κατά τη διάρκεια μιας αντιρατσιστικής πορείας.

Οι αστυνομικοί Άαρον Τοργκάλσκι, 39 ετών και Ρόμπερτ Μακέιμπ, 32 ετών, μετείχαν σε μια ομάδα του αστυνομικού τμήματος του Μπάφαλο που είχε αναλάβει να επιβάλει την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 8 το βράδυ της Πέμπτης. Την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη μια διαδήλωση στην οποία μετείχε ο γνωστός στην τοπική κοινότητα ακτιβιστής Μάρτιν Γκουτζίνο, 75 ετών.

«Οι δύο κατηγορούμενοι, που είναι αστυνομικοί του Μπάφαλο, έσπρωξαν έναν διαδηλωτή (σ.σ. τον Γκουτζίνο) έξω από το δημαρχείο, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει το κεφάλι του στο οδόστρωμα», ανέφερε ο εισαγγελέας της κομητείας Ίρι, Τζον Φλιν.

Αρχικά, η αστυνομία υποστήριζε ότι ο 75χρονος σκόνταψε και έπεσε.

Και οι δύο δήλωσαν αθώοι στην κατηγορία κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία που έγινε μέσω βιντεοδιάσκεψης. Αφέθηκαν ελεύθεροι και θα πρέπει να παρουσιαστούν ξανά ενώπιον του δικαστή Κρεγκ Ντ. Χάνα στις 20 Ιοουλίου.

Στην περίπτωση που κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη επτά ετών.

Ο Γκουτζίνο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιατρικό Κέντρο της Κομητείας Ίρι, ανέφερε ο εισαγγελέας Φλιν.

Ο δήμαρχος του Μπάφαλο Μπάιρον Μπράουν είπε ότι δεν έχει ζητήσει την απόλυση των δύο αστυνομικών. «Είναι πολύ σημαντικό οι αστυνομικοί να γνωρίζουν ότι θα έχουν μια δίκαιη δίκη. Οι πληροφορίες μας ήταν ότι αυτό το άτομο ήταν ταραξίας», είπε ο Μπράουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή