Μεξικό: Ενοπλη επίθεση με δέκα νεκρούς σε κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά

Μεξικό: Ενοπλη επίθεση με δέκα νεκρούς σε κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα νεκροί είναι ο απολογισμός ένοπλής επίθεσης σε κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά στην πόλη Ιραπουάτο της κεντρικής Πολιτείας Γκουαναχουάτο του Μεξικού.

Η Γκουαναχουάτο έχει γίνει μία από τις κύριες εστίες της βίας των συμμοριών που ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έχει υποσχεθεί να καταστείλει. Όμως παρά τα μέτρα του lockdown που έφερε η πανδημία, οι φόνοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες αρχές, τρεις άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο κέντρο απεξάρτησης στην Ιραπουάτο, έναν βιομηχανικό κόμβο νότια της πρωτεύουσας της Πολιτείας.

Στο μεταξύ, η αστυνομία ερευνά επίσης τους φόνους τριών ανδρών που πυροβολήθηκαν σε μια χωριστή επίθεση χθες, Σάββατο, στην πόλη Σελάγια, νοτιοανατολικά του Ιραπουάτο.

Κέντρα απεξάρτησης έχουν αποτελέσει στο παρελθόν στόχους συμμοριών που συγκρούονται επιδιώκοντας να ελέγξουν τη λαθραία διακίνηση των ναρκωτικών.

Τον Σεπτέμβριο 2017 τουλάχιστον 14 άτομα είχαν σκοτωθεί και άλλοι τραυματισθεί σε μια επίθεση σε άλλο κέντρο στη βόρεια πόλη Τσιουάουα, η οποία αποδίδεται σε γκάνγκστερ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή