Παγίδες Τούρκων αέρος-εδάφους

Παγίδες Τούρκων αέρος-εδάφους

Κύριε διευθυντά

Οι συχνές πλέον πτήσεις τουρκικών αεροπλάνων πάνω από κατοικημένα νησιά μας, πάνω από εθνικό μας έδαφος, αποτελούν το αποκορύφωμα της από πολλών ετών εκδηλωμένης τουρκικής προκλητικότητας. Είναι φανερή η επιδίωξή τους: να υποχρεωθούμε να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να αναθεωρηθούν οι διεθνείς συνθήκες εις βάρος μας. Εχουμε κάθε δικαίωμα να καταρρίψουμε τα αεροπλάνα που πετάνε πάνω από τα νησιά μας. Οι Τούρκοι κατέρριψαν ρωσικό αεροπλάνο μόλις μπήκε στον εναέριο χώρο τους, αψηφώντας τον κίνδυνο να συγκρουσθούν με μία υπερδύναμη.

Είναι όμως σχεδόν βέβαιο ότι μία κατάρριψη από εμάς τουρκικού αεροπλάνου, όσο νόμιμη και αν είναι, θα χρησιμοποιηθεί από τους Τούρκους ως πρόσχημα για γενικότερη σύρραξη. Πρόκειται για παγίδα. Εως πότε όμως θα ανεχόμεθα αυτή την κατάσταση, περιοριζόμενοι στην αναχαίτιση των τουρκικών αεροπλάνων από τον εθνικό εναέριο χώρο μας;

Ασφαλώς όχι στο διηνεκές. Θα έρθει η ώρα που θα χρειασθεί να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας πιο αποτελεσματικά, αψηφώντας τις συνέπειες. Θα το πράξουμε όμως σε χρόνο και υπό συνθήκες που θα επιλέξουμε εμείς και όχι εκείνοι.

Αγγελος Ζαχαροπουλος, Επίτιμος διευθυντής Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρ. γενικός διευθυντής υπουργείου Γεωργίας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ (ο τελευταίος επιζών)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή